Arsenal: Wenger 122 millió euróból erősíthet a nyáron

Vágólapra másolva!
2014.05.02. 17:06
null
Antoine Griezmann az egyik kiszemelt a támadó posztra (Fotó: Action Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal francia menedzsere, Arsene Wenger akár 122 millió eurót is elkölthet a keret megerősítésére – jelentették be sajtótájékoztató keretein belül. A klub reményei szerint még a brazíliai világbajnokság előtt érkezik két játékos az együtteshez.

 

Az „ágyúsok” két támadót (ebből az egyik univerzális, több helyen is bevethető játékos), egy kapust és egy középső középpályást szeretnének szerződtetni, de érkezhet egy jobb oldali, valamint egy középső védő is, amennyiben Bacary Sagna és Thomas Vermaelen távozik.

A klub egyik kiszemeltje a támadó posztra a Real Sociedad 23 éves szélsője, Antoine Griezmann, aki a spanyol élvonalban ebben a szezonban már 16 gólt szerzett, és már 30 millió euró alatt megszerezhető lenne. Az „ágyúsok” képviselői már fel is vették a kapcsolatot játékossal.

A középső támadó kilétéről még nincs hír, de továbbra is figyelemmel követik a 20 éves Julian Draxler helyzetét, akit már januárban is megpróbáltak elcsábítani a Schalkétől.

Ami a középső középpályás posztját illeti, az „ágyúsok” közelebbről figyeli a Southampton erősítő 24 éves Morgan Schneiderlint és a Bayer Leverkusen 25 esztendős játékosát, Lars Bendert, akik fiatalítást és új energiát hozhatnak a posztra, amelyen a veterán Mikel Arteta és Mathieu Flamini osztozik jelenleg.

Wenger emellett kapusposzton is figyeli a piacot, miután a cserekapus Lukasz Fabianski szerződése lejár a nyáron, és hétévnyi szolgálat után minden bizonnyal távozik a klubtól – a Schalke és a Dortmund is vinné a hírek szerint.

Az Arsenal arra az esetre is kidolgozott már egy tervet, ha elveszítik Sagnát és/vagy Vermaelent a nyáron, a goal.com értesülése szerint előbbi válaszára még mindig várnak, miután a múlt héten új, több mint 98 ezer eurós heti fizetést ajánlottak neki két évre, valamint egy opcionális harmadik szezonra. Sagna helyére a Frankfurt 23 éves játékosa, Sebastian Jung valamint a Toulouse-ban játszó, hétszeres elefántcsontparti válogatott 21 éves Serge Aurier a kiszemelt, előbbivel már januárban felvették a kapcsolatot.

A csapatkapitány Vermaelennek csupán egy éve van már hátra a szerződéséből és visszaesett a posztja rangsorában is. Az „ágyúsok” bíznak benne, hogy a számos angol klub mellett a Barcelona és a Bayern München által is körüludvarolt Laurent Koscielnyt meg tudják tartani, és új szerződést kötnek a játékossal – akinek amúgy ugyanaz az ügynöke, mint Auriernek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik