Giroud góljával az Arsenal legyűrte a Tottenhamet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.01. 16:55
null
Olivier Giroud remek gólt szerzett a Tottenham ellen – nem mellesleg három pontot ért (Fotó: Action Images)
A Premier League 3. fordulójának záró mérkőzésén az Arsenal Olivier Giroud 23. percben szerzett találatával legyőzte a Tottenhamet.

„Jól ismerem valamennyi új játékosukat. Meglátjuk, hogy miként tudnak beilleszkedni. Ha több, mint három új futballistát vásárolsz, akkor megvan annak a veszélye, hogy felborul a csapat egyensúlya. Mindig nehéz több új játékost beépíteni” – mondta Arsene Wenger, aki hozzátette: megérti, hogy az emberek az olyan híreket lesik, hogy ki megy és ki jön, de szerinte az fontosabb, hogy mi történik a pályán.

A Tottenhamnél viszont már a Gareth Bale nélküli életet tervezik. A walesi szélsőt, aki csapata legjobbja volt az előző szezonban, már hetek óta összeboronálják a Real Madriddal, de most már csak kevés idő van az átigazolási határidő lejártáig.

„Képesek vagyunk az Emiratesben is nyerni, és remélhetőleg ezt be is bizonyítjuk. Az Arsenal hatalmas előnye, hogy a csapat tagjai remekül ismerik már egymást, nálunk viszont rengeteg az új arc, és még ki kell alakítanunk a saját játékstílusunkat” – mondta André Villas-Boas, a Spurs mestere.

1. FÉLIDŐ

Santi Cazorla két veszélyes szabadrúgása nyitotta a mérkőzést, azt követően viszont a Tottenham magához ragadta a kezdeményezést. Főleg a saját nevelésű Andros Townsend volt nagyon aktív, de a frissen igazolt Roberto Soldadónak is volt helyzete.

A félidő közepétől aztán újra az Arsenal kezdte el diktálni az iramot, aminek köszönhetően a vezetést is megszerezte a 23. percben. Tomás Rosicky ugratta ki Theo Walcottot a jobb oldalon, utóbbi azonnal középre tette a labdát, Olivier Giroud pedig a bal alsó sarokba pörgetett Michael Dawson mellett. 1–0

A gól után már sokkal kevesebb akciót vezettek a csapatok, a hazaiak megelégedtek a vezetéssel, ám a 43. percben elveszítették egyik legjobb játékosukat, Jack Wilshere-t, akit sérülés miatt kellett lecserélni. Helyére a régi-új Arsenal-játékos, Mathieu Flamini állt be.

2. FÉLIDŐ

A második játékrész is inkább az Arsenalról szólt, a vendégek nem tudtak veszélyt jelenteni Wojciech Szczesny kapujára. Sokat elárul, hogy a Spurs kapusa, Hugo Lloris hatalmas bravúrokat bemutatva tartotta meccsben a csapatát.

Később bevetésre került a Tottenham friss szerzeménye, Erik Lamela is, valamint Jermain Defoe is beszállt, velük pedig veszélyesebbé vált a vendégek támadójátéka. Szczesny ekkor már bizony megdolgozott a pénzéért, nagy védéseket mutatott be.

Az eredmény végül nem változott, a Spurs elveszítette veretlenségét és Étienne Capoue-t, ugyanakkor az Arsenal elégedett lehet, hiszen zsinórban negyedik tétmérkőzését nyerte meg.

PREMIER LEAGUE
3. FORDULÓ
ARSENAL–TOTTENHAM HOTSPUR
1–0
London, Emirates Stadion. V: Michael Oliver
ARSENAL: Szczesny – Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Ramsey, Wilshere (Flamini, 43.) – Walcott (Sagna, 92.), Rosicky (Monreal, 79.), Santi Cazorla – Giroud. Menedzser: Arsene Wenger
TOTTENHAM HOTSPUR: Lloris – Walker, Dawson, Vertonghen, Rose – Capoue (Sandro, 75.), Paulinho – Townsend (Lamela, 75.), Dembélé (Defoe, 69.), Chadli – Soldado. Menedzser: André Villas-Boas
Gólszerző: Giroud (23.)

AZ ÁLLÁS
1. Liverpool333–0+39
2. Chelsea3214–1+37
3. Manchester City3218–3+56
4. Arsenal3215–4+16
5. Stoke City3213–2+16
6. Tottenham3212–1+16
7. Manchester United31114–2+24
8. West Ham31112–1+14
9. Norwich City31113–30 4
10. Southampton31112–20 4
11. Cardiff31113–4–14
12. Newcastle31111–4–34
13. Aston Villa3124–40 3
13. Crystal Palace3124–40 3
15. Everton332–20 3
16. Swansea3123–5–23
17. Fulham3122–4–23
18. Hull City3121–4–33
19. Sunderland3122–5–31
20. West Bromwich Albion3120–3–31

PERCRŐL PERCRE

96. perc: Véget ért a mérkőzés, az Arsenal otthon tartotta a három pontot a Tottenham ellen!

94. perc: Mi maradt ki megint! Soldado beadását követően hatalmas luftot rúgott az egyik vendégjátékos nyolc méterre a kaputól...

92. perc: Walcott le, Bacary Sagna be.

91. perc: Walker jobb külsővel méterekkel a kapu fölé lőtt.

Öt perc lesz a hosszabbítás.

88. perc: Walker jobb oldali beadása Szczesny kezei között landolt.

86. perc: Lamela kapura lőtt ballal, de Szczesny könnyedén védett.

81. perc: Defoe odakönyökölt egyet Walcottnak, nem is úszta meg a sárga lapot.

79. perc: Walcott közeli lövését fogta nagy bravúrral Szczesny, majd Monreal került helyzetbe, de nem tudta begyötörni a labdát a kapuba.

79. perc: Rosicky le, Nacho Monreal be.

76. perc: Mi maradt ki! Előbb Defoe lövését védte nagy bravúrral Szczesny, majd Soldado lövését blokkolta Giroud, a spanyol csatár szerint a francia kezezett.

75. perc: Kettős csere: Capoue és Townsend le, Sandro és Erik Lamela be.

Santi Cazorla rázuhant Étienne Capoue bal bokájára, aki fájdalmas arccal lent maradt a földön.

70. perc: Giroud kiugratta Walcottot a jobb oldalon, de Lloris megint remekül lépett ki a kapujából, és megszerezte a labdát a szélső elől.

69. perc: Dembélé le, Jermain Defoe be.

66. perc: Paulinho jobbal a kapu bal oldala mellé lőtt távolról.

65. perc: Townsend adott be újra a jobb oldalról, Szczesny könnyedén kaparintotta meg a labdát.

64. perc: Villámgyors kontra végén Giroud lőtt kapura, Lloris hatalmas bravúrral mentett szögletre a jobb alsó sarok elől.

62. perc: Townsend adott be a jobb oldalról, Paulinho megcsúsztatta a labdát, amely még így sem tudott eljutni a hosszú oldalon álldogáló Chadlihoz.

61. perc: Townsend jobb oldali szögletét eltakarították a hazai védők a tizenhatoson belül.

59. perc: Walcott jobb oldali beadását Vertonghen szögletre vágta, a sarokrúgásból nem lett semmi említésre méltó.

55. perc: Chadli jobbal a kapu fölé tekert 24 méterről egy szabadrúgást.

55. perc: Flamini csúszott oda keményen Rose lábára, amiért sárga lapot kapott.

53. perc: Soldado elterült Koscielny mellett a tizenhatos oldalvonalánál, de a játékvezető sípja néma maradt.

49. perc: Ramsey lőtt szép akció végén a kapu bal oldala mellé méterekkel.

49. perc: Santi Cazolra végzett el egy igen gyenge szabadrúgást a bal oldalról.

47. perc: Walker végezhetett el egy percen belül két szögletet, de egyikből sem alakult ki helyzet az Arsenal kapuja előtt.

Egyik oldalon sem történt csere a szünetben.

46. perc: Kezdetét vette a második játékrész!

45+2. perc: Véget ért az első félidő!

Egy perc lesz a hosszabbítás.

45. perc: Santi Cazolra bal oldali szabadrúgását követően Lloris takarított ellentmondást nem tűrően a tizenhatoson belül.

43. perc: Jack Wilshere megsérül, helyére a régi-új Arsenal-játékos, Mathieu Flamini állt be.

41. perc: Walcott jobb oldali beadását követően Jan Vertonghen mentett Giroud elől a hosszú oldalon.

40. perc: Megint Townsend került lövőhelyzetbe, 17 méterről leadott lövése azonban pont középre ment, ahol Szczesny álldogált.

A két együttes legutóbbi hat összecsapása során 31 gól született összesen. Az Arsenal pályaválasztásával a legutóbbi két bajnoki mérkőzésen a Tottenham 5–2-es vereséget szenvedett mindkétszer.

33. perc: Rosicky sárga lapot kapott reklamálásért.

33. perc: Walcott tört kapura nagy lendülettel, de Lloris remek becsúszással elpöckölte előle a labdát a tizenhatos előterében.

31. perc: Walcott remek passzal lepte meg Ramseyt, aki 15 méterről kilőtte a stadionból a labdát...

30. perc: Townsend húzódott be középre a labdával, majd jó 25 méterről lövésre vállalkozott, Szczesny pedig szépen védett a bal alsó saroknál.

26. perc: Aaron Ramsey és Walcott játszott össze egymással, utóbbi lőtt jobbal kapura éles szögből, Lloris védett.

23. perc: Gól! Vezet az Arsenal! Tomás Rosicky ugratta ki Theo Walcottot a jobb oldalon, a csatár középre tette a labdát, amelyet a berobbanó Giroud a bal alsó sarokba pörgetett Michael Dawson mellett. 1–0

Az „ágyúsok" a legutóbbi négy hazai bajnoki mérkőzésükből csupán egyet tudtak megnyerni két döntetlen és egy vereség mellett.

20. perc: Andros Townsend lövése vágódott szögletre, a sarokrúgást követően sikerült tisztázniuk a hazai védőknek.

Az Arsenal legutóbb az 1949–1950-es szezonban veszítette el az első két hazai bajnoki mérkőzését, akkor a Burnley és a Chelsea tudott győzelemmel távozni a Highburyből.

Ha Soldado betalál a mai mérkőzésen, akkor Jermain Defoe után ő lesz a Tottenham történetének második olyan labdarúgója, aki első három bajnoki mérkőzésén kivétel nélkül mindig szerzett legalább egy gólt.

13. perc: Nagy helyzet! Walker középre tette a labdát a jobb oldalról, Roberto Soldado pedig teketóriázás nélkül lőtt, Mertesacker azonban blokkolta a lövést.

11. perc: Újfent Chadli volt aktív a bal oldalon, Jenkinsont simán becsapta, középre tett labdája viszont pontatlan volt, Wojciech Szczesny kezei között landolt a labda.

10. perc: Nacer Chadli bal oldali beadását követően Per Mertesacker fejelte ki a labdát.

9. perc: Danny Rose laposan középre tette a labdát a bal oldalról, Laurent Koscielny mentett a tizenhatoson belül.

6. perc: Újra Santi Cazorla veszélyeztetett szabadrúgásból, ellőtte a sorfal alatt a labdát, amely centikkel suhant el a jobb alsó sarok mellett.

Olivier Giroud valamennyi bajnoki gólját (13) londoni stadionban szerezte, ebből tizenegyet az Emiratesben.

3. perc: Santi Cazolra szabadrúgását védte nagy bravúrral Hugo Lloris, a szögletet követően Olivier Giroud a kapu fölé fejelt.

1. perc: Carl Jenkinson kifejelte Kyle Walker jobb oldali szögletét.

1. perc: A Tottenham kezdte a mérkőzést!

Üdvözöljük kedves olvasóinkat! hamarosan kezdetét veszi az Arsenal–Tottenham Hotspur mérkőzés a Premier League 3. fordulójából.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik