Arsenal: Nem kell eladnunk senkit; nyáron fiatalítunk - Wenger

Vágólapra másolva!
2015.04.10. 15:58
Arsene Wenger, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal menedzsere szerint a londoni klub kiváló pénzügyi helyzetének köszönhetően már nem kell eladnia a legjobb játékosait és nyáron újabb fiatal tehetségekkel erősítené meg csapata keretét.

„A klub anyagi helyzete kiváló, már nem vagyunk olyan helyzetben, hogy meg kelljen válni a legjobbjainktól – reagált Wenger a Jack Wilshere távozásáról szóló pletykákra a pénteki sajtótájékoztatón. – Korábban a szűkös pénzügyi keret miatt több kulcsemberünket is eladtuk, akik húszas éveik elején lendültek csúcsformába. Ilyenkor úgy érzed, valamennyire kárba vész a munkád, ugyanis egy másik klub aratja le a gyümölcsét."Wenger a Jack Wilshere távozásáról szóló pletykákra a pénteki sajtótájékoztatón. – Korábban a szűkös pénzügyi keret miatt több kulcsemberünket is eladtuk, akik húszas éveik elején lendültek csúcsformába. Ilyenkor úgy érzed, valamennyire kárba vész a munkád, ugyanis egy másik klub aratja le a gyümölcsét."

„Korábban mondhatták, hogy kényszerből szerepeltettünk fiatalokat, mivel nem volt más választásunk, de az Arsenal mindig is lehetőséget biztosított az ifjú labdarúgóknak, és ez továbbra is így lesz. Szerződtettünk kipróbált játékosokat, lásd Alexis Sánchez és Mesut Özil, akiket olyan húsz év körüli tehetségek egészítenek ki, mint Héctor Bellerín vagy Alex Oxlade-Chamberlain."

„Láthatjuk, hogy a hosszú távon is kiemelkedően teljesítő európai klubok gerincét olyanok alkotják, akik sok éve együtt játszanak, együtt nőttek fel. Kialakul köztük egy összetartozás és egy kötelék a klubhoz."

„A nyári átigazolási időszakban fiatalabb futballistákat igazolunk majd, ugyanis egyensúlyra van szükség a koreloszlást illetően. Amennyiben a kulcsembereid közelednek a harminchoz, akkor fiatal labdarúgókkal kell erősítened, mert ha idősebbek érkeznek, együtt hal/öregszik ki a keret."

Az Arsenal keretében jelenleg nyolc, 29 év feletti játékos szerepel, köztük Santi Cazorla, Laurent Koscielny, Per Mertesacker, Nacho Monreal és Mathieu Debuchy. Összehasonlításként: a bajnoki címvédő Manchester Citynél ez a szám tizenötre rúg, viszont a tabella élén álló Chelsea névsorában csak hat ilyen futballista látható.

A fiatalítási szándék megfigyelhető az Arsenal kiszemeltjeinek listáján is, az „ágyúsokat" hírbe hozták a 20 éves liverpooli Raheem Sterlinggel, illetve Paulo Dybalával, a Palermo 21 esztendős argentin csatárával is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik