Arsenal: Nem akarom, hogy Wenger távozzon - Vermaelen

Vágólapra másolva!
2013.02.21. 15:33
Thomas Vermaelen, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal védője a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Bayern Münchentől elszenvedett 3–1-es vereséget követően úgy nyilatkozott: hiba lenne meneszteni a londoni klub menedzserét, Arsene Wengert.

Egyre több angol lap szellőztette meg az Arsenal francia menedzserének távozását, miután a londoni csapat 3–1-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentől a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, azonban az „ágyúsok” csapatkapitánya szerint hiba lenne elküldeni Arsene Wengert.

„Sokkolt a hír, hogy meneszthetik Wengert. Mindenki csak rövid távon tud gondolkodni a futballvilágban. Nézzék meg, mennyit tett ezért a klubért, és utána szidják! Ő a megfelelő ember a posztra, és mi mind támogatjuk a jövőben is” – nyilatkozta az Arsenal huszonhét éves védője, Thomas Vermaelen.

„Nem csak a menedzsert kell hibáztatni. Nekünk is bizonyítanunk kell a pályán, jelenleg ugyanis nem túl jók az eredményeink, de keményen fogunk dolgozni – Wengerrel együtt –, hogy visszanyerjük a korábbi jó formánkat” – mondta a belga játékos.

A védő a nyilatkozatában kitért a szurkolókra is, akik az utóbbi hetekben egy emberként követelték a francia menedzser távozását.

„A szurkolóknak nem szabad elfelejteniük, hogy szükségünk van rájuk. Játékosként sem könnyű helytállni ilyen nehéz időkben, de nem lehet elhamarkodottan dönteni egy ilyen szituációban, össze kell tartanunk” – zárta nyilatkozatát Vermaelen.

Az Arsenal legközelebb szombaton, az Aston Villa ellen lép pályára az angol bajnokságban. A londoniak jelenleg az ötödik helyen állnak, 21 ponttal lemaradva az éllovas Manchester United mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik