HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.04.20 20:35 Frissítve: 2018.04.20 20:35

Arsenal: az ostoba, a busz és a kertész – 22 év 10 Wenger-szösszenete

Az Arsenal kispadjáról a szezon végén távozó Arsene Wenger csaknem 22 évig irányította az „ágyúsokat”. Rengeteg sajtótájékoztatón vett részt, a futballon kívül más is szóba került. A francia AFP hírügynökség összegyűjtötte a 68 éves francia szakember tíz legemlékezetesebb szösszenetét.

HIRDETÉS
Wenger a sajtótájékoztatókon nem ritkán elszólta magát (Fotó: AFP)

A Japánból Londonba szerződő Wenger a brit étkezési szokásokról: – Angliában az étkezés a legborzasztóbb. Egész nap teát isznak tejjel, aztán kávét tejjel, meg süteményt esznek hozzá. Ha lenne útmutató arra, mi a legrosszabb egy élsportoló számára, ez lenne az.

A Premier League-et a 2003–2004-es idényben veretlenül megnyerő csapatáról: – Hihetetlen, hogy veretlen maradt a csapat az egész szezonban. A Bajnokok Ligáját is szeretném megnyerni, de ez most tényleg fontosabb volt. Ez valami csodálatos, valami különleges. Hogy tudod megcsinálni?

 
Arsenal: Arsene Wenger a szezon végén távozik – hivatalos 
Arsenal: Arsene Wenger máris megnevezte az utódját – sajtóhír 
A futballvilág vége, már ahogy ismerjük: új Wengert aligha látunk 
Trófeák, Henry, nagykabát – a Wenger-éra képeken 

A reakciója Mourinhóra, aki 2005-ben azt mondta a folyton a Chelsea-vel foglalkozó Wengerről, hogy kukkoló: – Nem normális, fogalma sincs a valóságról, és még tiszteletlen is. Amikor az ostoba ember sikeressé válik, nem intelligens lesz tőle, hanem még ostobább.

Csapata támadó játékstílusáról: – A futballcsapat olyan, mint egy gyönyörű nő. Ha nem mondogatod neki, elfelejti, hogy csodaszép.

Sir Alex Ferguson 2007-es kritikájára, miszerint kevés angolt játszat: – Az angol labdarúgás összes problémájáért vállalom a felelősséget, ha Ferguson ezt akarja.

Amikor az Arsenal az Emirates Stadiont építette, nem költekezett annyira, mint a többi nagy európai klub: – Más utakon járunk, ami szerintem tiszteletre méltó. Az alap, hogy stadiont építünk, miközben fiatal játékosokba fektetünk, és nem kell belefolynunk a költekezési háborúba. Csapatot építünk, a tizenhat-tizenhét éves srácok együtt tanulnak meg futballozni, s miközben különleges stílust alakítunk ki, a fiúk megszeretik a klubot. A tizenhat és húsz éves kor között kialakuló kapcsolatok a legerősebbek, erre alapozva olyan erényeink lehetnek, amely más klubra nem jellemző.

A védekező játékstílusról: – Nem értem, mit ért az alatt, hogy leparkolja a buszt. Nem tudom, ki találta ki ezt a hasonlatot, de ennek semmi köze a futballhoz.

A mindössze 20 évesen a Real Madridhoz szerződő Nicolas Anelkáról, aki egy év után megbánta döntését: – Nem számít, mennyit keresel – naponta ugyanúgy háromszor étkezel és csak egy ágyban alszol.

Ismét Mourinhóról, aki 2014 februárjában nem akart a Chelsea bajnoki esélyeiről beszélni: – Ennyire retteg a kudarctól.

Az egyik tavalyi esetről, amikor eltiltották, és a Stamford Bridge lelátóján a kertésze mögé ült le: – Köszöntem a körülöttem ülőknek, rám nézett, és elmondta, hogy ő a kertészem. Fel sem ismertem. Nagy kertem van.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 16:16:52

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

D. Silva korán beköszönt, Agüero bombázott, Gündogan megadta a kegyelemdöfést • Az Arsenal botlott a Wolves ellen.

2018.11.04 21:20:35

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A biznisz ez alkalommal nemes célt is szolgál.

2018.11.03 18:18:11

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Végtelenül közönségszórakoztató csata végén Lacazette mentett pontot a londoniaknak.

2018.10.31 13:30:33

Angol labdarúgás I. M.

Vichai Srivaddhanaprabha több volt, mint klubvezető, sokat tett környezetéért és az egész városért.

2018.10.29 14:57:10

Angol labdarúgás BORBÉLY LÁSZLÓ

A tragikus balesetben elhunyt Vichai Srivaddhanaprabha tulajdonosi érájának története.

HIRDETÉS
HIRDETÉS