B. L. 2020.03.12 23:32 Frissítve: 2020.03.13 01:31

Arsenal: Arteta is elkapta a koronavírust, lezárták az edzőközpontot

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal vezetőedzője, Mikel Arteta pozitív eredményt kapott a koronavírustesztjére. Az „ágyúsok” ennek következtében bezárták edzőközpontjukat.

Mikel Artetát koronavírussal diagnosztizálták (Fotó: AFP)

 

A klub személyzetéből azok, akik a közelmúltban közeli kapcsolatban voltak a trénerrel – a kormány egészségügyi irányelveinek megfelelően –, önkéntes karanténba vonulnak. A londoniak arra számítanak, hogy a Colney-edzőpályával kapcsolatban ez sokakat érint, a teljes első csapatot, az edzői stábot, valamint néhány akadémistát is (a Hale End Akadémiát is bezárták elővigyázatosságból) – olvasható az „ágyúsok” honlapján.

Akik nem voltak szoros kapcsolatban Artetával, azok a következő napokban visszatérnek dolgozni. A Colney- és a Hale End-edzőpályákon mély tisztításokat hajtanak végre, a klub további területei a szokottaknak megfelelően működnek – teszi hozzá az Arsenal.

A hivatalos közlemény szerint így az Arsenal nem tud majd kiállni a hétvégén a Brighton elleni bajnokira, ahogyan várhatóan a következő néhány mérkőzése is elmarad.

„Az egyértelmű, hogy a jelenleg érvényes meccsidőpontok közül néhányon nem tudunk pályára lépni. A következő meccsekre jeggyel rendelkező szurkolóinkat hamarosan tájékoztatjuk a fejleményekről.”


„Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt, de miután rosszul éreztem magam, el kellett végeztetnem a tesztet. Amint engedik, ismét munkába állok!”
– idézi a klub honlapja a spanyol szakvezetőt.

FRISSÍTÉS, 23.51: Arteta fertőzöttsége és az Arsenal-játékosok karanténja miatt a Premier League pénteken válságértekezletet tart – adott ki újabb közleményt a PL. Úgy néz ki, mégsem rendezik meg a tervek szerint az összes PL-bajnokit a hétvégén.

2020.04.03 22:52:04

Angol labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A liga erős, mint a bivaly, eszméletlen pénzek felett diszponál.

2020.04.01 12:16:42

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A dán óriás 35 évesen intett búcsút a Man. Unitednak, visszatekintve ő és Alex Ferguson is amondó, túl korán.

2020.04.01 11:32:45

Angol labdarúgás TOKICS MÁTÉ

Jöjjenek azok a játékosok, akikről előbb ugrik be egy szurkolói dal, mint pályafutása legszebb pillanata.

2020.04.01 19:36:36

Angol labdarúgás BORBÉLY LÁSZLÓ

„Ő Európa legjobb középpályása. A százból az az egy, akinek egy ilyen megoldás az eszébe jut.”

2020.03.27 18:11:08

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

Hatodik elveszített döntője után a legfontosabb európai klubtrófeát elnyerte csapatával a német edző.