Arsenal: aláírt az uruguayi középpályás – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.10. 16:21
null
Lucas Torreira az Arsenal negyedik nyári szerzeménye (Fotó: arsenal.com)
Az Arsenal a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette Lucas Torreirát a Sampdoriától.

 

Lucas Torreira 2015 nyarán igazolt a Sampdoriához, a mögöttünk hagyott szezonban 36 bajnokin lépett pályára, ezeken a találkozókon négy gólt és egy gólpasszt jegyzett. A világbajnokságon a negyeddöntőig menetelő uruguayi válogatottban az első két csoportmeccsen még csak csereként jutott szóhoz, utána viszont mindhárom találkozót végigjátszotta.

Bár a hivatalos vételárat nem hozták nyilvánosságra, a BBC korábbi információi szerint az Arsenal 30 millió eurót fizet a 22 esztendős középpályásért, aki a 10-esre váltó Mesut Özil 11-es mezszámát kapja a londoni együttesnél.

Az Arsenal elsőként Stephan Lichtsteiner megszerzését jelentette be a nyáron, majd a svájci védőn kívül Bernd Leno és Szokratisz Papasztathopulosz is csatlakozott Unai Emery gárdájához.

„Lucas Torreira személyében olyan fiatal futballistát szerződtettünk, aki fényes jövő elé néz. Minőségi középpályás, élvezettel figyeltem a játékát a Sampdoriában az elmúlt két szezonban, és mindannyian láthattuk, hogy nagyszerűen teljesített a világbajnokságon. Habár fiatal, mégis tapasztalt, de szeretne tovább fejlődni. Örömmel vesszük, hogy csatlakozott hozzánk, alig várjuk, hogy bekapcsolódjon a munkába” – mondta Emery az új szerzeményről, aki jelenleg kipiheni a vb fáradalmait, és augusztus elején áll munkába új klubjánál.

„Nagyon boldog vagyok, szeretnék élni ezzel az óriási lehetőséggel, amit az élet megadott nekem. Már a világbajnokság előtt voltak megbeszélések, a közösségi médián keresztül is rengeteg üzenetet kaptam ezzel kapcsolatban. A világbajnokság? Büszke vagyok a szereplésünkre, a legjobbat hozta ki belőlem. A selejtezők alatt nem voltam alapember, ám szerencsére elutazhattam a tornára. Varázslatos élmény volt az egész vébé, most pedig következhet pályafutásom új kalandja” – mondta Torreira az Arsenal hivatalos oldalának.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik