HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.10 16:21 Frissítve: 2018.07.10 17:00

Arsenal: aláírt az uruguayi középpályás – hivatalos

Az Arsenal a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette Lucas Torreirát a Sampdoriától.

HIRDETÉS
Lucas Torreira az Arsenal negyedik nyári szerzeménye (Fotó: arsenal.com)

 

Lucas Torreira 2015 nyarán igazolt a Sampdoriához, a mögöttünk hagyott szezonban 36 bajnokin lépett pályára, ezeken a találkozókon négy gólt és egy gólpasszt jegyzett. A világbajnokságon a negyeddöntőig menetelő uruguayi válogatottban az első két csoportmeccsen még csak csereként jutott szóhoz, utána viszont mindhárom találkozót végigjátszotta.

Bár a hivatalos vételárat nem hozták nyilvánosságra, a BBC korábbi információi szerint az Arsenal 30 millió eurót fizet a 22 esztendős középpályásért, aki a 10-esre váltó Mesut Özil 11-es mezszámát kapja a londoni együttesnél.

Az Arsenal elsőként Stephan Lichtsteiner megszerzését jelentette be a nyáron, majd a svájci védőn kívül Bernd Leno és Szokratisz Papasztathopulosz is csatlakozott Unai Emery gárdájához.

„Lucas Torreira személyében olyan fiatal futballistát szerződtettünk, aki fényes jövő elé néz. Minőségi középpályás, élvezettel figyeltem a játékát a Sampdoriában az elmúlt két szezonban, és mindannyian láthattuk, hogy nagyszerűen teljesített a világbajnokságon. Habár fiatal, mégis tapasztalt, de szeretne tovább fejlődni. Örömmel vesszük, hogy csatlakozott hozzánk, alig várjuk, hogy bekapcsolódjon a munkába” – mondta Emery az új szerzeményről, aki jelenleg kipiheni a vb fáradalmait, és augusztus elején áll munkába új klubjánál.

„Nagyon boldog vagyok, szeretnék élni ezzel az óriási lehetőséggel, amit az élet megadott nekem. Már a világbajnokság előtt voltak megbeszélések, a közösségi médián keresztül is rengeteg üzenetet kaptam ezzel kapcsolatban. A világbajnokság? Büszke vagyok a szereplésünkre, a legjobbat hozta ki belőlem. A selejtezők alatt nem voltam alapember, ám szerencsére elutazhattam a tornára. Varázslatos élmény volt az egész vébé, most pedig következhet pályafutásom új kalandja” – mondta Torreira az Arsenal hivatalos oldalának.HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.16 07:35:48

Angol labdarúgás GYÖNGYÖSI BALÁZS (LONDON)

„Ez a fejezet ma lezárult, mostantól újra az angol válogatott szurkolója vagyok, mint kissrácként.”

2018.11.15 23:18:00

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Ezen eredménysorból – elvben – az következne, hogy a Manchester United üzleti szempontból mélyrepülésbe kezdett. Ennek azonban épp az ellenkezője igaz: még sohasem ment olyan jól a biznisz, mint mostanság.

2018.11.11 16:16:52

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

D. Silva korán beköszönt, Agüero bombázott, Gündogan megadta a kegyelemdöfést • Az Arsenal botlott a Wolves ellen.

2018.11.04 21:20:35

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A biznisz ez alkalommal nemes célt is szolgál.

2018.11.03 18:18:11

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Végtelenül közönségszórakoztató csata végén Lacazette mentett pontot a londoniaknak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS