Arsenal: „Agymosást végeztek, elhiszik, hogy elég a 4. hely”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.25. 08:13
Jamie Redknapp korábbi angol válogatott középpályás, a Sky Sport szakértője szerint az Arsenalnál az a legnagyobb probléma, hogy Arsene Wenger kialakított egy kultúrát, amely szerint a negyedik helyezés is megfelel. Pedig ez a szezon volt a nagy, mondhatni soha vissza nem térő lehetőség a bajnoki címre.

„Az Arsenal sokkal többet érdemel annál, hogy minden szezonban a negyedik helyért küzdjön. Megint a negyedik hely lesz az övék, amit már nagyon unok – mondta Redknapp. – Ez így nem mehet tovább, de az »ágyúsoknál« agymosást végeztek, és mindenki elhiszi, hogy elég a negyedik helyezés. Egy ekkora klubnál több kell, a bajnoki címre kellene hajtaniuk. Persze, mondhatják, hogy a Manchester United és a Chelsea mögöttük van, de épp ezért volt ez a nagy esélyük."

Az Arsenal vasárnap 0–0-t játszott a Sunderlanddel, így visszacsúszott a 4. helyre a szombaton a Stoke Cityt 4–0-ra legyőző Manchester City mögé.

„A Sunderland ellen is láthattuk, mennyire ötlettelenül játszottak, ha Alexis Sáncheznek nincs jó napja, senki sem lő gólt. Az Arsenal csalódást okozott, ami a menedzser hibája – folytatta Redknapp. – Azt hitték, Petr Cech megoldja a problémáikat. Ezt hogy gondolták? Nem védekeznek elég jól, nincs gyilkos csatáruk, minden évben ugyanott rontják el. Ennél jobb esélyt nem kapnak a bajnoki címre. A Tottenham megelőzi őket, és ha nem változtatnak, ez így marad. Játszottam hasonló klubban Liverpoolban, de nálunk is hiányzott az a plusz, ami bajnoki címet eredményezett volna."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik