Arsenal: a klubnak már van jelöltje, ő követheti Wengert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.02. 20:11
Ralph Hasenhüttl, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig vezetőedzője követheti Arsene Wengert az Arsenal kispadján – írja a The Sun.

Az angol lap arról ír, hogy a Gulácsi Pétert és Kalmár Zsoltot is a soraiban tudó lipcsei csapat vezetőedzője megerősítette, hogy mutatna érdeklődést, ha megkeresné az Arsenal. Az újság információi szerint a klub is nyitott lenne egy tárgyalásra.

Arsene Wenger szerződése a nyáron lejár, és még nincs döntés arról, hogy mi lesz a sorsa. A hosszabbítás lehetősége minimális, a francia menedzser valószínűleg a szezon végén távozik. Az osztrák edző mellett Dennis Bergkampot és Diego Simeonét is emlegetik, mint lehetséges utódot.

Hasenhüttl még nem jártas az angol labdarúgásban, de így is nagy tekintélynek örvend, miután szárnyal a csapata a német élvonalban. A 49 éves szakember korábban a Bayern München akadémiáján kezdte az edzősködést 14 évvel ezelőtt.

Az osztrák edzőt nem véletlenül nevezik az Alpok Mourinhójának, a Bundesliga-újonc RB Leipzig 13 tétmérkőzésen 9 alkalommal nyert az ő irányítása alatt.

Hasenhüttlnek 2019-ig van szerződése a német csapattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik