Angol Ligakupa: Mourinho összeszólalkozott Lamparddal

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2020.09.30. 09:55
null
José Mourinhót (balra) csak a jó szándék vezérelte (Fotó: theguardian.com)
Mint beszámoltunk róla, kedd este a Tottenham tizenegyesekkel legyőzte a Chelsea-t az angol Ligakupa nyolcaddöntőjében. A mérkőzés egyik legpikánsabb jelenetsorát a két menedzser szolgáltatta, amikor az első félidő közepén heves vitába kezdtek.

 

A Chelsea-t háromszor is bajnoki címig vezető José Mourinho mozgalmas napokon van túl. Két nappal az angol Ligakupa nyolcaddöntője előtt a Newcastle elleni bajnoki mérkőzésen húzta fel magát a portugál menedzser, s most, 48 órával később egykori kedvenc játékosával is összeszólalkozott a kispadoknál.


A mérkőzés után természetesen mindkét edző tiszta vizet öntött a pohárba.

„A Frankkel szembeni érzéseim sokkal többet jelentenek, mint a szavak, amiket egymással váltunk – mondta Mourinho. – Csak azt mondtam neki, amit egy rutinos edző egy feltörekvőnek mondhat, ami arra irányult, amikor vesztett helyzetben a játékosoknak szükségük van ránk. Amikor nyernek, akkor nem szükséges, hogy főszereplők legyünk az oldalvonal mellett” – tette hozzá a portugál menedzser, aki kitért a Chelsea West Bromwich Albion ellen vívott bajnoki mérkőzésére.

„A játékosok rendelkezésére kell állnunk, amikor hátrányban vannak, és a legutóbbi mérkőzésen, amikor három-nullás hátrányban voltak, sajnáltam őt, mert nagyon szomorú volt és csendben ült a székében. A futball szempontjából nincs mit tanítanom neki. Ez csak egy vélemény. Legyél az oldalvonal mellett, amikor vesztésre állsz, és maradj higgadt, amikor a csapatod vezet” – vélekedett Mourinho.

Frank Lampard is elmondta a véleményét az incidensről.

„Mókáztunk egyet az oldalvonal mellett. – kezdte Lampard. – Jóban vagyok Joséval. Azt kommentáltam, hogy úgy tűnt, többet beszél a játékvezetőhöz, mint a játékosaihoz. Nagyon tisztelem Josét. Azt hiszem, érezte ezt az első félidőben, de a végén minden egyértelművé vált” – jelentette ki a Chelsea menedzsere, Mourinho korábbi játékosa.

Déja-vu érzetünk lehet az oldalvonal melletti jelenettel kapcsolatban, ugyanis az előző idény 37. fordulójában, két hónappal ezelőtt, Lampard hasonló heves vitába keveredett a Liverpool menedzserével, Jürgen Klopp-pal.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik