B. D. K. 2020.09.30 09:55 Frissítve: 2020.09.30 11:06

Angol Ligakupa: Mourinho összeszólalkozott Lamparddal

Mint beszámoltunk róla, kedd este a Tottenham tizenegyesekkel legyőzte a Chelsea-t az angol Ligakupa nyolcaddöntőjében. A mérkőzés egyik legpikánsabb jelenetsorát a két menedzser szolgáltatta, amikor az első félidő közepén heves vitába kezdtek.

José Mourinhót (balra) csak a jó szándék vezérelte (Fotó: theguardian.com)

 

A Chelsea-t háromszor is bajnoki címig vezető José Mourinho mozgalmas napokon van túl. Két nappal az angol Ligakupa nyolcaddöntője előtt a Newcastle elleni bajnoki mérkőzésen húzta fel magát a portugál menedzser, s most, 48 órával később egykori kedvenc játékosával is összeszólalkozott a kispadoknál.


A mérkőzés után természetesen mindkét edző tiszta vizet öntött a pohárba.

„A Frankkel szembeni érzéseim sokkal többet jelentenek, mint a szavak, amiket egymással váltunk – mondta Mourinho. – Csak azt mondtam neki, amit egy rutinos edző egy feltörekvőnek mondhat, ami arra irányult, amikor vesztett helyzetben a játékosoknak szükségük van ránk. Amikor nyernek, akkor nem szükséges, hogy főszereplők legyünk az oldalvonal mellett” – tette hozzá a portugál menedzser, aki kitért a Chelsea West Bromwich Albion ellen vívott bajnoki mérkőzésére.

„A játékosok rendelkezésére kell állnunk, amikor hátrányban vannak, és a legutóbbi mérkőzésen, amikor három-nullás hátrányban voltak, sajnáltam őt, mert nagyon szomorú volt és csendben ült a székében. A futball szempontjából nincs mit tanítanom neki. Ez csak egy vélemény. Legyél az oldalvonal mellett, amikor vesztésre állsz, és maradj higgadt, amikor a csapatod vezet” – vélekedett Mourinho.

Frank Lampard is elmondta a véleményét az incidensről.

„Mókáztunk egyet az oldalvonal mellett. – kezdte Lampard. – Jóban vagyok Joséval. Azt kommentáltam, hogy úgy tűnt, többet beszél a játékvezetőhöz, mint a játékosaihoz. Nagyon tisztelem Josét. Azt hiszem, érezte ezt az első félidőben, de a végén minden egyértelművé vált” – jelentette ki a Chelsea menedzsere, Mourinho korábbi játékosa.

Déja-vu érzetünk lehet az oldalvonal melletti jelenettel kapcsolatban, ugyanis az előző idény 37. fordulójában, két hónappal ezelőtt, Lampard hasonló heves vitába keveredett a Liverpool menedzserével, Jürgen Klopp-pal.


 

2020.10.22 11:14:13

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Banánhéjnyira a beteljesedéstől: „A fájdalmaimmal nekem kell együtt élnem, és azt hiszem, sosem múlnak el teljesen."

2020.10.25 19:35:01

Angol labdarúgás H. D.

Két döntetlen és 12 vereség után a „rókák” a PL-érában először nyertek az „ágyúsok” vendégeként.

2020.10.24 15:27:28

Angol labdarúgás H. D.

Ole Gunnar Solskjaer csapata a harmadik bajnokiján is nyeretlen maradt az Old Traffordon.

2020.10.19 19:48:20

Angol labdarúgás DÓCS ÁKOS

Félpályás gólok, ollózós találatok, bivalyerős kapáslövések – az MU legendája bármire képes volt.

2020.10.17 11:17:44

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Öngól, kihagyott 11-es és elpazarolt ziccerek... aztán Pogba és Van de Beek beállása után minden megváltozott.