Kétgólos Arsenal-siker, Leicester-búcsú a Ligakupától

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.09.23. 20:35
null
Christian Fuchs (középen, kékben) öngóljával került előnybe az Arsenal (Fotó: AFP)
Az Arsenal 2–0-ra legyőzte idegenben a Leicester Cityt az angol Ligakupa 3. fordulójában, így Mikel Arteta együttese jutott a legjobb 16 közé.

ANGOL LIGAKUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

LEICESTER CITY–ARSENAL 0–2 (0–0)
Leicester,
King Power Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: P. Bankes
LEICESTER: Ward – Amartey, Morgan, Fuchs, L. Thomas – Albrighton, Dewsbury-Hall (A. Pérez, 76.), Choudhury, Gray – Maddison (Praet, 72.) – Iheanacho. Menedzser: Brendan Rodgers
ARSENAL: Leno – Holding, David Luiz, Kolasinac – Maitland-Niles, el-Neni, Willock (Ceballos, 78.), Saka (Bellerín, 87.) – Pépé, Nketiah, Nelson (Willian, 72.). Menedzser: Mikel Arteta
Gólszerző: Fuchs (57. – öngól), Nketiah (90.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A 3. forduló legérdekesebb találkozójának ígérkezett a Leicester City–Arsenal összecsapás, még úgy is, hogy mindkét csapat a vártaknak megfelelően erősen tartalékos összeállításban lépett pályára: a hazaiaknál Brendan Rodgers egy teljesen új tizenegyet küldött csatasorba a hétvégi győztes bajnokihoz képest, de Mikel Arteta is változtatott hét helyen.

Eseménydúsan kezdődött a találkozó, Kelechi Iheanacho már az második percben a kapu mellé lőtt, rá egy percre a túloldalon Reiss Nelson sokkal veszélyesebb próbálkozásánál már bravúrra volt szüksége Danny Wardnak.

A Leicester válasza sem késett sokat, Marc Albrighton zseniális passzal ugratta ki Iheanachót, aki ugyan hozzá tudott érni a labdához, de Bernd Leno nagyszerűen jött ki a kapujából, és lábbal védeni tudott.

Az első félidő nagy részében inkább az Arsenal akarata érvényesült, a vendégek többször próbálkoztak – Nelson például óriási helyzetet hagyott ki –, és Bukayo Saka révén egy tizenegyesgyanús esetet is feljegyezhettünk a javukra. A Leicester leginkább az utolsó 10-15 percben élt a szünet előtt, különösen az idényben először kezdő James Maddison tekerése okozott riadalmat, Leno és az Arsenal szerencséjére a labda a bal kapufáról a német kapushoz pattant.

A fordulás után ismét az észak-londoniak kerültek fölénybe, és meg is szerezték a vezetést – igaz, ehhez a szerencse is kellett: az első játékrészben nem sokat mutató Nicolas Pépé cselezte magát tisztára a jobb oldalon, lövésszerű beadását Danny Ward visszaütötte az elefántcsontparti elé, az ismétlés a kapufára, onnan Christian Fuchsra, majd a gólvonal mögé pattant (0–1). Öngól!

A hazaiak próbálkoztak becsülettel, ám a pontosság hiányzott a játékból, az Arsenal viszont a hajrában eldöntötte a továbbjutás kérdését: a csereként beálló Héctor Bellerín két szép cselt követően középre játszott, Eddie Nketiah pedig valahogy a kapuba tuszkolta a labdát (0–2). Az angol támadó a hétvégén győztes gólt szerzett a West Ham United ellen, és most ismét betalált.

Az Arsenal a következő fordulóban is idegenben játszik, Arteta csapatának ellenfele a Lincoln City–Liverpool párharc továbbjutója lesz.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Chelsea–Barnsley (II.) 6–0 (Abraham 19., Havertz 29., 55., 65., Barkley 55., Giroud 83.)
Fulham
–Sheffield Wednesday (II.) 2–0 (A. Kamara 9., Reid 32.)
Millwall (II.)–Burnley 0–2 (Brownhill 45., Vydra 90+3.)
Preston (II.)–Brighton 0–2 (Dzsahánbahs 57., MacAlister 75.)
Fleetwood (III.)–Everton 2–5 (Duffy 48., Camps 58., ill. Richarlison 23., 34., Iwobi 49., Bernard 73., Kean 90+4.)
Morecambe (IV.)–Newcastle 0–7 (Joelinton 5., 31., Almiron 20., J. Murphy 27., Hayden 45+2., Lascelles 51., Lavelle, 90+1., öngól)
Stoke City (II.)–Gillingham FC (III.) 1–0

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+3. PERC: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS, AZ ARSENAL KÉTGÓLOS SIKERÉVEL TOVÁBBJUTOTT!

Három perc a ráadás.

90. PERC: OTT A MÁSODIK, ELDŐLT! Bellerín két szép csel után passzol középre, Nketiah pedig üggyel-bajjal beszenvedte a labdát (0–2).

87. PERC: Az utolsó vendégcsere, Bellerín is beszáll Saka helyére.

83. PERC: Praet dőlt rá, a mozdulat szép volt, ugyanakkor veszélytelen a lövés.

81. PERC: Ayoze Pérez fejelhetett teljesen tisztán, a rövid sarok mellett suhant el a próbálkozás. Ebben több volt...

77. PERC: Willock lövése Ward kulcsát találta el, de beleértek, így szöglet jön. Az angol középpályásnak ez volt az utolsó megmozdulása, Ceballos áll be a helyére.

76. PERC: Iheanacho fejelt Holding szorításában, kapu mellé.

75. PERC: Gray lövése csemege Lenónak.

74. PERC: Nagy mentés! Holding emelte előre Nketiahnak, aki átemelte Wardot, de Morgan a gólvonalról kifejelte a labdát.

71. PERC: Egy-egy csere, a hazaianál Maddison helyére Praet érkezik, a túloldalt Willian váltja Nelsont.

Kissé leült a meccs, a Leicester nem igazán tud helyzetbe kerülni, az Arsenalnak pedig tökéletesen megfelel az egygólos vezetés.

57. PERC: GÓÓL, VEZET AZ ARSENAL! Pépé lőtte be éles szögből a labdát, Ward visszaütötte elé, az ismétlés a kapufára, onnan Fuchsra, majd a gólvonal mögé pattant (0–1).

47. PERC: A szünet utáni első lövés igencsak gyengére sikeredett, Maddison volt az elkövető.

46. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

ELSŐ FÉLIDŐ


45+2. PERC: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

41. PERC: Az angol válogatott középpályás most szabadrúgásból próbálkozott, ez kevésbé sikerült jól, a kapu közelében sem volt a labda.

39. PERC: Kapufa! Maddison kapott labdát a tizenhatos előterében, gyönyörű tekerését csak nézték a vendégek, a labda végül a bal kapufáról Lenóhoz pattant.

Szerencsére nincs komoly baj. mosolyogva hagyja el ideiglenesen a pályát, majd nem sokkal később vissza is tér.

35. PERC: Leno könyökölte fejbe David Luizt, miközben a labdát igyekezett megkaparintani, a brazil védő lent maradt, ápolni kell.

32. PERC: Dewsbury-Hall lőhetett David Luiz hibája után, Leno nyugodtan nézhette, ahogy több méterrel a kapu mellé száll a labda.

31. PERC: Óriási lehetőség! A bal oldalról érkező szöglet után David Luiz csúsztatott Nelsonhoz, aki állítás után a jobb alsó mellé lőtt nyolc méterről.

29. PERC: Nelson tekert kissé közelebbről, de hasonló helyzetből, mint a mérkőzés elején, Ward vetődve ezúttal is védett, oldalra ütve a labdát.

27. PERC: Saka esett össze a tizenhatoson belül Amartey szorításában, a játékvezető sípja néma maradt.

Az Arsenal a legutóbbi három tétmérkőzését elveszítette a King Power Stadionban, előtte 19 látogatás kellett ehhez a számhoz (öt győzelem, tizenegy döntetlen).

25. PERC: Gray tüzelt a léc fölé.

20. PERC: Saka kapott keresztlabdát a bal szélen, megverte egy az egyben Albrightont, majd élesen középre adott, végül Nketiah és Willock is lemaradt, ha nem is sokkal.

17. PERC: A hazaiak tizenhatosánál passzolgatott az Arsenal, végül Willock ugratta ki remek meglátással Pépét, a védők az utolsó pillanatban mentettek. A szöglet után Kolasinac tüzelt, fölé is, mellé is...

14. PERC: Morgant keresték a szabadrúgással, a védő ugyan középre fejelte a labdát, de nem érkezett társ.

13. PERC: Az első sárga lap, Gray indult volna meg, el-Neni buktatta.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, lendületes támadásokat vezetnek a csapatok.

6. PERC: Ziccer! Albrighton lőtte be a védelem mögé a labdát, Iheanacho ugyan bele tudott érni, de Leno jó ütemben jött ki, és lábbal védeni tudott.

3. PERC: Ez már veszélyesebb volt! Nelson szerzett labdát, és mivel nem támadta meg senki, 20 méterről a hosszú sarok felé tekert. Wardnak nyújtózkodnia kellett, hogy a kapu fölé üsse.

2. PERC: Az első lövés: Iheanacho előtt pattant fel a labda, a Leicester támadójának tizenhatos csücskéről leadott bal lábas próbálkozása elzúgott keresztben a kapu mellett.

1. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS! Az Arsenal indította útjára a labdát.

A győztes egyébként a Lincoln City–Liverpool párharc továbbjutójával találkozik a következő körben.

A hazaiak kék, a vendégek fehér-bordó szerelésben lépnek pályára.



A hazaiaknál először kezd az új idényben a sérülését immár maga mögött hagyó James Maddison, a Romától kölcsönvett Cengiz Ünder viszont nincs még a keretben. Az Arsenal a hazaikhoz hasonlóan tartalékos összeállításban lép pályára, a hétvégi kezdőből mindössze négyen (Leno, Holding, Kolasinac, Saka) maradtak bent a csapatban.

Mindkét csapat remek formában kezdte az új idényt, a Leicester a West Brom 3–0-s legyőzése után a Burnleyt intézte el 4–2-vel, míg az Arsenal a Fulham (0–3) és a West Ham (2–1) elleni sikerek mellett bezsebelte a Szuperkupát.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Leicester City–Arsenal angol Ligakupa-mérkőzés online tudósításában. Hamarosan kezdünk, tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik