Angol Ligakupa: Lampard csapata „négy” gólt szerzett, de kikapott a Chelsea-től

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.31. 22:43
null
Lampardék közel jártak a bravúrhoz a Stamford Bridge-en (Fotó: AFP)
A Chelsea hazai pályán 3–2-re legyőzte a másodosztályú Derby Countyt az angol labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőjében, így bejutott a legjobb nyolc csapat közé. Szintén ott lesz a negyeddöntőben a West Ham United otthonában 3–1-es sikert arató Tottenham és a harmadosztályú Blackpoolt 2–1-re felülmúló Arsenal is.

Frank Lampard edzőként tért vissza a Stamford Bridge-re, és a várakozásoknak megfelelően csodálatos fogadtatásban volt része korábbi sikerei helyszínén.

Chelsea FC on Twitter

'Super, super Frank' #CFCvDerby https://t.co/ASOon7bNAt




Csapata, a Derby County – amely az előző körben a Manchester Unitedet ejtette ki – igazán különleges teljesítménnyel rukkolt ki: 27 perc alatt négy gólt szerzett – igaz, kétszer is a rossz kapuba talált be…

Az 5. percben a Chelsea kölcsönjátékosa, Fikayo Tomori találta el olyan rosszul a labdát, hogy az a saját kapujába pattant róla, négy perccel később azonban Jack Marriott egy nagy védelmi hibát kihasználva egyenlített. Tíz perc elteltével újabb öngólnak tapsolhatott a hazai publikum, ezúttal Richard Keogh-ról változtatott irányt Davide Zappacosta beadása után a labda. A vendégek lelkierejét jól mutatja, hogy ettől sem zuhantak össze, a 27. percben Martyn Waghorn révén másodszor is egyenlítettek.

Az első félidő hajrájában – a mérkőzésen első Chelsea-játékosként – Cesc Fabregas is betalált, így a „kékek” harmadszor is vezetést szereztek. A fordulás után a Derby mindent megtett az egyenlítésért, ám csak kapufáig jutott, így a Chelsea jutott a legjobb nyolc közé.

Az Arsenal könnyed továbbjutását sokáig nem fenyegette veszély a harmadosztályú Blackpool ellen. Stephan Lichtsteiner és Emile Smith Rowe gólja után azonban Mattéo Guendouzit kiállították, a vendégek pedig egy szöglet után szépítettek a 66. percben. A hajrában a Blackpooltól is leküldtek egy játékost, így az egyenlítésre már nem futotta a kiscsapat erejéből.

A Tottenham Szon Hung Min duplájával 2–0-ra is vezetett a West Ham United otthonában, a hazaiak azonban Lucas Pérez 71. percben szerzett góljával szépítettek. Fernando Llorente gondoskodott róla, hogy ne kelljen izgulniuk a Spurs-szurkolóknak, a 75. percben szerzett góljával bebiztosította a Tottenham negyeddöntőbe jutását.

ANGOL LIGAKUPA
NYOLCADDÖNTŐ

West Ham United–Tottenham Hotspur 1–3
Chelsea–Derby County (II.) 3–2
Arsenal–Blackpool (III.) 2–1
Middlesbrough (II.)–Crystal Palace 1–0

CSÜTÖRTÖKÖN JÁTSSZÁK
20.45:Manchester City–Fulham (Tv:Digi Sport1)

KEDDEN JÁTSZOTTÁK
Burton Albion (III.)–Nottingham Forest (II.) 3–2
AFC Bournemouth–Norwich City (II.) 2–1

Eredetileg kedden rendezték volna meg a Leicester City–Southampton összecsapást is, ámVichai Srivaddhanaprabha Leicester-tulajdonos tragikus helikopter-szerencsétlenségemiatt a találkozót elhalasztották.

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Arsenal–Tottenham Hotspur
Leicester City vagy Southampton–Manchester City vagy Fulham
Middlesbrough (II.)–Burton Albion (III.)
Chelsea–AFC Bournemouth

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik