Angol Ligakupa: kicsin múlt a bristoli csoda a Man. City ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.09. 22:40
null
Sergio Agüero fejese a legjobbkor jött a Manchester Citynek (Fotó: AFP)
Az angol labdarúgó Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén a Manchester City hazai pályán 2–1-re legyőzte a Bristol Cityt.


A Manchester City némiképp tartalékosan állt fel. Sergio Agüero és Kyle Walker csak a cserepadon kezdett, Nicolás Otamendi a keretben sem volt. Ugyanakkor a Raheem Sterling, Bernardo Silva, Leroy Sané támadósor nem tűnt gyengének.

Az első félidőben nagy iramban játszottak a csapatok. A másodosztályú Bristol City idegenben is bátran futballozott, az esélyesebb manchesterieket olykor zavarba lehetett hozni. Pep Guardiola csapata sokat és veszélyesen támadott, ám mégis a Bristol szerezte meg a vezetést az első félidő hajrájában. Az Eliaquim Mangala védelmi hibája után megítélt büntetőt Bobby Reid váltotta gólra a 44. percben.



A Bristolnak ez volt a 17. találata a Ligakupa mostani kiírásában, minden más csapatnál többször szerzett gólt. Ráadásul ebből 12-t élvonalbeli együttesek ellen ért el.





A Manchester City rögtön a szünet után belehúzott, és tíz percen belül egyenlített Kevin De Bruyne lövésével.

A manchesteriek beszorították a Bristolt, idő kérdése volt, hogy mikor szerzik meg a vezetést. Már a hosszabbításban jártunk, amikor a csereként beállt Sergio Agüero beadás után fejjel a hálóba csúsztatott. Így a Manchester City mégis meg tudta nyerni ezt az összecsapást. A Championship negyedik helyén álló Bristol City óriásit küzdött!

A visszavágót január 23-án játsszák.

ANGOL LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Manchester City–Bristol City (II.) 2–1 (De Bruyne 55., Agüero 92., ill. Reid 44. – 11-esből)
Szerdán:
21.00: Chelsea–Arsenal (Tv: Digi Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik