Angol Ligakupa: a Chelsea mindent elpuskázott, a Tottenham került előnybe

Vágólapra másolva!
2019.01.08. 22:51
null
A mérkőzés egyik döntő pillanata: Harry Kane-t csak szabálytalanul tudta megállítani Kepa (Fotó: AFP)
A Tottenham Harry Kane tizenegyesből szerzett góljával 1–0-ra legyőzte a Chelsea-t az angol labdarúgó Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén.

Mindössze néhány héttel azt követően találkozott egymással a két gárda, hogy a Tottenham 3–1-es győzelmével elvette a Chelsea bajnoki veretlenségét. A keddi találkozón a Ligakupához való eddigi hozzáállással kissé szembemenve Mauricio Pochettino és Maurizio Sarri is egy-két változtatástól eltekintve a legerősebb kezdőcsapatát küldte fel a pályára – Harry Kane például 1204 nap után kezdett ismét a sorozatban.

A Chelsea ismét klasszikus csatár nélkül állt fel, sőt, Álvaro Morata a keretbe sem került be, viszont a spanyollal ellentétben a Bayern Münchennel szóba hozott Callum Hudson-Odoi ott volt a vendégek kezdőjében. A fiatal angol lendületesen, jól játszott, közvetlenül a szünet előtt nem sok hiányzott ahhoz, hogy ívelése a Spurs kapujában kössön ki, Paulo Gazzaniga azonban a lécre tolta a labdát.

Ekkor már túl voltunk még egy nagy Chelsea-helyzeten – Marcos Alonso beadására N'Golo Kanté robbant be középre, és pörgette a jobb kapufára a labdát –, valamint egy Tottenham-gólon is. A 24. percben Kepa kaszálta el a leshatárról kilépő Harry Kane-t, a probléma csak annyi volt, hogy a partjelző már lest jelzett. Michael Oliver játékvezető a VAR igénybevétele után tizenegyest ítélt, Kane pedig nem hibázott, magabiztosan a jobb alsóba lőtt (1–0). Az angol klasszis 160 találatával immár egyedül áll a klub örök-góllövőlistájának negyedik helyén, emellett ő lett a Spurs történetének első olyan játékosa, aki egymást követő öt idényen keresztül szerzett legalább húsz gólt minden sorozatot figyelembe véve.

A Chelsea az említett kapufán és lécen kívül jobbára távoli lövésekkel tesztelte Gazzanigát, s bár a középpályán sikerült fölényt kialakítani, elölről nagyon hiányzott egy igazi csatár. Ez a második félidőben még jobban kirajzolódott, a mezőnyfölény mellett a helyzetek is jöttek sorban, ezekkel azonban nem tudott élni a vendégcsapat, így a Tottenham várhatja kedvezőbb helyzetből a január 24-ei visszavágót.

ANGOL LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Tottenham Hotspur–Chelsea 1–0
(Kane 26. – 11-esből)
SZERDA
20.45: Manchester City–Burton Albion (III.) (Tv: Digi Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik