Anglia: Paul Scholes lehet az Oldham menedzsere

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.08. 17:06
December végén menesztették Frankie Bunnt az angol negyedosztályban szereplő Oldham Athletic menedzseri posztjáról, és brit sajtóhírek szerint a Manchester United legendája, Paul Scholes lehet az utódja. Igaz, a 44 éves szakembernek a futball-liga engedélyére is szüksége volt, ám kiderült, nem összeférhetetlen a negyedosztályú munkavállalásával, hogy az ötödik vonalban szereplő Salfordban 10 százalékban tulajdonos.

Nagyon úgy fest, hogy Paul Scholes lesz a negyedosztályban szereplő Oldham Athletic menedzsere, miután az Angol Futball Liga (EFL) rábólintott a MU legendás '92-es évfolyama egyik tagjának szerepvállalására.

Éppen ez a '92-es évfolyam az, ami miatt az EFL vizsgálódására is szükség volt.

Az 1992-ben ifjúsági FA-kupa-diadallal berobbanó hat későbbi Manchester United-klasszis (Paul Scholes, Phil Neville, Ryan Giggs, Nicky Butt, David Beckham és Gary Neville) nemrég egyaránt tízszázalékos tulajdonrészt vett az ötödosztályú Salford Cityben, s jelenleg a feljutásért küzd.

A Football League megállapította, nem összeférhetetlen, hogy Scholes az ötödosztályú Salford 10 százalékos tulajdonosaként a negyedosztályú Oldham menedzsere is legyen, pusztán annyit kötöttek ki, hogy az Oldham és a Salford nem adhat és vehet egymás között játékosokat.

Brit sajtóértesülések szerint az EFL beleegyezése után a Premier League egykori legelső résztvevői közé tartozó Oldham 24 órán belül bejelentheti, hogy kinevezi Scholest a menedzserének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik