Anglia: „Nem kaptam levegőt” – a vb-győztes spanyol is megküzdött a koronavírussal

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.03.31. 21:55
null
Pepe Reina is megküzdött a koronavírussal (Fotó: AFP)
Megküzdött a koronavírussal Pepe Reina, az Aston Villa labdarúgócsapatának világ- és Európa-bajnok spanyol kapusa is – erről a 37 éves futballista maga beszélt a Corriere dello Sportnak adott nyilatkozatában. Reina élete legrosszabb pillanataiként élte meg, amikor olyan súlyos tünetei voltak, hogy 25 percen keresztül nem kapott levegőt.

 

„Most kezdem csak megnyerni a koronavírus elleni harcot – mondta Reina a Corriere dello Sportnak, csaknem két héttel azután, hogy jelentkeztek nála a fertőzés tünetei. – Láz, száraz köhögés és véget nem érő fejfájás kínzott. Nagyon fáradtnak éreztem magamat. A legnehezebb az volt, és valós félelem is akkor kerített hatalmába, amikor nem kaptam levegőt. Huszonöt percre kifogytam az oxigénből. Olyan volt, mintha a torkom összezárult volna. Ezek voltak életem legrosszabb pillanatai, a félelem végtelen percei.”

A 37 éves, világ- és Európa-bajnok kapus azóta már jobban érzi magát, de az otthonából természetesen továbbra sem mozdul ki. Mint mondta, nem is vágyik ki annyira a szabadba, mint ha egy kisebb házban élne.

„Nem hiányzik a társaság, mert a feleségemmel, Yolandával, öt gyermekünkkel és további két hozzátartozónkkal élek. A ház nagy, van kertünk, magányról nálunk nem beszélhetünk. Kiváltságos helyzetben vagyunk. Akik hetven négyzetméteres lakásban élnek két gyerekkel, azok nagy erőről tesznek tanúbizonyságot.”

Reina a Milan kölcsönjátékosaként idén januárban került az Aston Villához, melyben eddig hat mérkőzésen védett a Premier League-ben, és ezeken a fellépésein összesen 13 gólt kapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik