Anglia: kilenc év kihagyás után visszatér a walesi válogatott

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2019.11.25. 19:06
null
Robbie Savage 2011 májusában hagyott fel a labdarúgással, most a visszatérésre készül (Fotó: AFP)
Közel kilencévnyi kihagyás után visszatér a futballpályára Robbie Savage. A 45 éves, korábbi walesi válogatott labdarúgó az angol tizedosztályú Stockport Town amatőrcsapatához írt alá.

A Manchester United aranygenerációjával (Ryan Giggs, David Beckham, Paul Scholes, Gary és Phil Neville) együtt nevelkedő Savage az MU felnőttcsapatában egy bajnokin sem játszott. Profi pályafutása során így is 623 bajnokin lépett pályára, a Leicester City, a Birmingham City, a Blackburn Rovers és a Derby County játékosaként a Premier League-ben 346 alkalommal szerepelt.

A robbanékony természetű Savage 1995 és 2004 között harminckilencszer futballozott a walesi válogatottban. Visszavonulása után televíziós szakértőként dolgozott, és szerepelt valóságshow-kban is. Utóbbi miatt többen azzal vádolják, hogy a pályára való visszatérésével csak publicitást szeretne magának.

„Ez nem egy PR-fogás, tényleg szeretnék segíteni a fiatal labdarúgóknak a pályán. Nem tudok sokat futni, de a foci mentális részéből van mit átadnom” – mondta Savage, aki elárulta, a szerződés megkötése után a fiát elküldte, hogy vegyen neki egy pár futballcipőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik