Anglia: bejelentette visszavonulását a 73-szoros válogatott védő

Vágólapra másolva!
2012.05.02. 16:44
Címkék
Bejelentette visszavonulását Sol Campbell, a 37 éves, 73-szoros angol válogatott védő tavaly hagyta ott a Newcastle-t, azóta csapat nélkül állt.

„Nem könnyű nekem kimondani, hogy vége, ezért is húztam ilyen sokáig. A Premier League-ből és egy feljutó csapattól is volt ajánlatom, de éppen sérült voltam, és mire felépültem, már nem élt a lehetőség. Azt, hogy többet nem fogok játszani a profik között, nehéz elfogadnom, mert sok időt töltöttem el a legmagasabb szinten" – nyilatkozta Campbell.

A korábban a Tottenhamben, az Arsenalban és a Portsmouthban is meghatározó szerepet betöltő hátvéd 2010 nyarán igazolt a „szarkákhoz", ám az elmúlt szezonban összesen hét meccsen jutott szóhoz, így a távozás mellett döntött. Utolsó profi meccsét 2011 márciusában játszotta.

Campbell 646 meccset játszott öt különböző klubban 1992 és 2011 között, a válogatott mezt pedig 73 alkalommal ölthette magára, három világbajnokságon és három Európa-bajnokságon is részt véve.

18 évesen debütált a Tottenhamben, majd 2001-ben az Arsenalba távozott. Az „ágyúsokkal" két bajnoki címet, és két FA-kupát nyert. A Portsmouthban három szezont húzott le, majd a Notts Countyban mindössze egy fellépést élt meg, mielőtt visszatért volna az Arsenalhoz.

Érdekesség, hogy Campbellért sohasem kellett fizetnie átigazolási díjat egyetlen klubjának sem, hiszen rendre ingyen igazolhatóként váltott egyesületet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik