MTI 2010.10.12 14:55 Frissítve: 2013.06.16 01:13

A szingapúri kérő új ajánlatott tett a Liverpoolért

Peter Lim szingapúri üzletember korábbi ajánlatát megemelve, 320 millió fontért (mintegy 100 milliárd forint) vásárolná meg az FC Liverpool labdarúgóklubot, és további 40 millió fontot szánna játékosvásárlásra.

Továbbra sem nyugodhatnak meg a kedélyek Liverpoolban (Fotó: Action Images)

„Az új ajánlatban szereplő összeget is teljes egészében készpénzben fizetnénk, és kiegyenlítenénk a több mint 200 millió fontos tartozást, amelyet a jelenlegi tulajdonosok halmoztak fel, s amely bizonytalanná teszi az egyesület jövőjét" – áll a Lim szóvivője által kiadott közleményben.

 KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSAINK
» Kilenc pont levonását kockáztatja a Liverpool
» Elfajult a harc a Liverpool vezetőségében
» A Red Sox tulajdonosa veszi meg a Liverpoolt

Az üzletember tőzsdeügynökként kezdte a pályafutását, s mára Szingapúr nyolcadik leggazdagabb emberének számít. A Forbes magazin 1.6 milliárd dollárra (320 milliárd forint) becsüli a teljes vagyonát.

A Liverpool megbízott vezetősége múlt szerdán közölte, hogy megállapodott az értékesítésről a New England Sports Ventures (NESV) nevű céggel, amely az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB) szereplő Boston Red Sox tulajdonosa. Martin Broughton, a Pool elnöke akkor arról számolt be, hogy 300 millió fontért cserélhet gazdát a klub.

A tranzakció lebonyolítása ugyanakkor nem ment simán, a tulajdonos Tom Hicks és George Gillett ugyanis ebbe az üzletbe így nem akart belemenni, ezért már a döntés megszületése előtt eltávolította az eladást előkészítő-lebonyolító csapatból Christian Purslow ügyvezetőt és a kereskedelmi igazgató Ian Ayre-t, hogy megszerezze a többséget, és megakadályozza az értékesítést. Az eredeti testület ugyanakkor vitatja a módosítás jogszerűségét, mivel egy megállapodás szerint erre a két amerikai tulajdonosnak nem volt lehetősége, így most a bíróságnak kell állást foglalnia az ügyben.

Gillett és Hicks a helyi sajtó korábbi információi szerint 600 millió fontot szeretett volna kapni a klubért. Ha kedden sikerrel is járnak a bíróságon, és mégsem jön létre az eladás, nekik akkor is fizetniük kell, mégpedig nem is keveset: 237 millió fontot a legfőbb hitelezőnek, a skóciai Royal Banknek, amely október 15-ét jelölte meg határidőként.

2020.10.19 19:48:20

Angol labdarúgás DÓCS ÁKOS

Félpályás gólok, ollózós találatok, bivalyerős kapáslövések – az MU legendája bármire képes volt.

2020.10.17 11:17:44

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Öngól, kihagyott 11-es és elpazarolt ziccerek... aztán Pogba és Van de Beek beállása után minden megváltozott.

2020.10.17 18:05:08

Angol labdarúgás M. G.

Agüero visszatért, a halovány támadójátékkal kirukkoló londoniaknál bemutatkozott Thomas Partey.

2020.10.17 12:57:28

Angol labdarúgás M. G.

Van Dijk megsérült, Mané és Szalah beköszönt, Keane és Calvert-Lewin bólintott, a VAR elvette a Pool gólját a hajrában.

2020.10.11 15:10:54

Angol labdarúgás DÓCS ÁKOS

Pep Guardiola: Sergio Agüero pótolhatatlan. Amikor elmegy, karrierem egyik legnagyobb kihívása vár rám.