A Manchester City legyőzte, de nem ütötte ki az MU-t a Ligakupában

Vágólapra másolva!
2020.01.07. 20:50
null
De Bruyne, Mahrez és Bernardo Silva, az első félidő három City-hőse (Fotó: AFP)
A Manchester City idegenben 3–1-es előnyre tett szert a városi rivális Manchester Uniteddel szemben az angol labdarúgó Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén, így kedvezőbb helyzetből várhatja a január végi visszavágót.

ANGOL LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Manchester United–Manchester City 1–3
(Rashford 70., ill. B. Silva 17., Mahrez 33., Pereira 39. – öngól)

Összefoglaló

Hiába okozott a két csapat decemberi bajnokiján meglepetést a Manchester United, és győzte le az angol bajnoki címvédőt, a Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén már nem tudta megismételni ezt a bravúrt. Sőt, Ole Gunnar Solskjaer együttese még annak is örülhet, hogy a megúszta kiütés nélkül a találkozót, s így maradt bármi reménye a visszavágóra.

Történt, hogy a 17. percben Bernardo Silva lőtt a kapufa segítségével óriási gólt, majd a kapott találattól kissé megrogyó Unitedet Rijad Mahrez sokkolta tovább. Az algériai ismét csak B. Silva villanása, ezúttal gólpassza, után lőtt a hazai kapuba. Az MU megpróbáltatásainak pedig még nem volt vége az első félidőre: gyors kontra végén Kevin De Bruyne lövését még bravúrral mentette David de Gea, de a kipattanó Andreas Pereiráról már a hálóban végezte (öngól). 0–3

A CITY 3. GÓLJA

A United úgy került pillanatok alatt tetemes hátrányba, hogy védekezése mellett a támadójátéka is erősen döcögött: míg a City három gólt szerzett, addig a hazai csapat háromszor kísérletezett gólszerzéssel – éppenséggel egyszer sem találva Claudio Bravo hálójába.

A szünet előtt még Raheem Sterlingnek adódott két ziccere is, ám az MU ellen „elátkozott” támadó ezúttal sem tudta bevenni De Gea kapuját.

A City ezen a ponton kiüthette volna ellenfelét, de nem élt a sansszal.

A második félidőre visszább vett Pep Guardiola együttese, igaz, így is többet birtokolta a labdát, és többet is kísérletezett a kapu előtt, mint Solskjaeré. A norvég becsületére legyen mondva, jól nyúlt bele a meccsbe: félidőben behozta Nemanja Maticsot, az MU-tól állítólag elvágyódó és nem is nagyon marasztalt szerb stabilitást hozott a középpályára.

A hazaiak pedig éltek az eséllyel: a 70. percben gyors kontra végén Rashford góljával szépítettek (1–3).



Ezzel pedig, ha nem is sok, de maradt esélye a visszavágó előtt a Manchester Unitednek.

Bár ahhoz, hogy 2017 után ismét fináléba jusson, alsó hangon is három gólt kell lőnie január végén az Etihadban. S akkor még mindig nem kaphat...

Ezt pedig a mai első 45 perc alapján elég nehéz elképzelni.

Persze a bajnoki tabella alapján a Premier League-győzelmüket is nehéz volt decemberben.

II. félidő

93. perc: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK
92. perc:
Bernardo Silva lövését blokkolják a védők.
90. perc:
Legalább három perc a ráadás!
88. perc: Rashford lő váratlanul, 22 méterről, a védő takarásából érkező labda kissé meglepi Bravót, aki csacska mozdulattal szögletre üti végül...
87. perc:
Mahrez helyett Foden folytatja. Fred mutatja meg neki, hogy az új szabályok értelmében a lehető legrövidebb úton kell lefáradnia, s hogy merre van az oldalvonalnak a legközelebbi pontja. Ez annyira nem tetszik neki...
85. perc: Williams adja be balról a labdát, Bravo vetődik ki és szedi össze Martial elől.
83. perc: Újabb ígéretes kontra a hazaiaktól, ezúttal Otamendi viszont Rashford útját tudja állni a tizenhatoson belül. Ami fontos: szabályosan.
82. perc: Walker kap egy sárga lapot.
81. perc:
Greenwood le, Martial be!
80. perc: S valóban, De Bruyne helyén Gabriel Jesus.
79. perc: De Bruyne kissé szédelegve, de a saját lábán jön le... ebből csere lesz valószínű.
77. perc: De Bruyne kerül földre Lindelöf mellett, Dean mutatja, hogy gyorsan jöjjenek ápolni...
73. perc:
Williams is kap egy sárgát.
72. perc: Mahrez nem túl erős, középre tartó lövését fogja De Gea.
70. perc: SZÉPÍT A UNITED!
Most a hazaiak visznek végig egy remek kontrát, ez a decemberi bajnokit idézi, Greenwood remek ütemben ugratja ki Rashfordot, aki 12 méterről, a kivetődő Bravo mellett a jobb alsóba helyez! 1–3
68. perc: Mahrez fűzi be a jobb szélen Williamszet, éles szögből lő, De Gea kispárgázza a jobb alsó elől.
64. perc:
James lejön, Angel Gomes folytatja a helyén.
63. perc:
Rashford végzi el a szabadrúgást, 28 méterre a kaputól, középről, de a bal felső sarok fölé teker.
62. perc:
Rodri koccantotta össze Pereira bokáit a vendégkaputól 27-28 méterre. Sárga ez is.
60. perc: James indulna a jobb szélen, de Bravo ismét jó ütemben jön ki a kapujából és a 16-os bal sarkánál rávetődik a labdára.
57. perc: A City megint kezdi átvenni a kezdeményezést...
56. perc: De Bruyne, Gündogan, Bernardo Silva a labda útja, utóbbi 9 méterről, éles szögből, balról, laposan veszi célba a kaput, Lindelöf lábán viszont lelassul a labda, így pedig De Gea könnyedén öleli magához.
54. perc: Mahrez ugrik ki ismét a 16-oson belül, mellel maga elé teszi a labdát, majd az ötös sarkától, kissé éles szögből lő, De Gea és a kapufa együttes erővel ment a röviden.
53. perc: Mahrez harcol ki egy szögletet Jones szorításában.
52. perc:
Fred rúgta el hátulról Bernardo lábát, sárga.
50. perc: A United saját térfelén járatja a labdát és érzésre próbálja már most lassítani a játékot.
49. perc: Ez az MU 200. Ligakupa-mérkőzése. Jelen állás szerint nem úgy lesz emlékezetes, ahogyan szerették volna a vörös ördögök...
47. perc: az iménti volt a United első kaput találó kísérlete a mérkőzésen...
47. perc: Rashford teszi vissza a labdát a 16-os bal sarkánál érkező Frednek, aki Williamsszel játszik össze, utóbbi 12 méterről, laposan a jobb alsót veszi célba. Bravo könnyedén véd.
46. perc
: Folytatódik a mérkőzés! Matics állt be Lingard helyére a hazaiaknál.

I. félidő

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!
45. perc:
Egy perc a ráadás!
44. perc: Pereira lő 25 méterről, középről, méterekkel a keresztléc fölé...
43. perc: Sterling is berúghatná a negyediket! Bernaldo majd Mahrez a labda útja a jobb szélen, utóbbi laposan centerez, Sterling középen megelőzi a védőjét, ám a bal kapufánál centikkel lemarad a labdáról!
41. perc: Bernardo Silva kap remek labdát a 16-oson belül, a leshatáron elmozogva lő, De Gea fog óriásit, aztán a partjelző végül beinti a lest...
39. perc: HÁROM! ELDŐLT?!
Remek kontra a Citytől, Mahrez kapja a labdát a saját térfelén, lefutja Williamset, a bal kezénél érkező De Bruynét hozza helyzetbe, ő egy csellel elfekteti Jonest, majd 10 méterről lő, ezt De Gea még védi a röviden, a kipattanó viszont az épp visszasprintelő Pereiráról már védhetetlenül vágódik a hálóba! 0–3
36. perc: Fred átadása után Greenwood sarokkal próbálja megjátszani Lingardot a 16-oson belül, ez nem sikerül, de a labda visszakerül elé, 15 méterről, kissé balról lő, de a próbálkozása a hosszú alsó sarok mellé megy!
34. perc:
Lingard tart rá Fernandinho lábára, sárga a jutalma...
32. perc: KETTŐVEL MEGY A CITY!
Lindelöf fejeli le a labdát rossz helyre, Bernardo Silva begyűjti, felgyorsít, majd a leshatárról kiugró Mahrezt hozza játékba, aki a tizenhatoson belül elfekteti De Geát, majd az üres kapuba helyez! 0–2
28. perc:
Az elmúlt percekben a Unitednél volt többet a labda, de helyzet nélkül...
24. perc: De Bruyne adja vissza a labdát a jobb szélen felfutó Walkernek, aki a tizenhatos vonalában a középen érkező Sterling elé passzol, utóbbi pedig 13 méterről, kapásból a blokkolni igyekvő Lindelöföt találja telibe.
23. perc: Ez fájhatott... Lingard faultolja le B. Silvát a hazai térfél közepén, aki estében Jones térdét fejeli le. Vagy egy percig a földön is marad a fejét fogva, aztán szerencsére tudja folytatni.
21. perc: Bernaldo Silva teszi le a labdát Mahreznek a jobb szélen, az algériai három United játékost is befűz a 16-os csücskénél, majd portugál kollégájához hasonlóan a hosszú felsőbe próbál tekerni, ezúttal viszont összeáll előtte a United védelmi fala és együttes erővel blokkol két hazai bekk.
19. perc: Lingard labdaszerzése után James ugrana ki Otamendi és Mendy közül, a versenyfutás végére nem derül fény, Bravo ugyanis kisprintel a kapujából és a 16-oson kívül, lábbal tisztáz.
17. perc: ÓRIÁSI GÓLLAL VEZET A CITY! Bernardo Silva
a kaputól 26-27 méterre veszi át a labdát, megtolja, Fred nem lép ki rá, a portugál pedig 20 méterről a jobb felső sarokba csavar, úgy hogy a labda végül a lécről vágódik a hálóba! De Gea nem érhette el! 0–1
15. perc:
Eddig a City járatja többet a labdát, de a United tizenhatosánál valahogy megáll a tudomány a vendégeknél egyelőre. Az MU két kontrából volt veszélyes.
12. perc: Az első hazai szöglet is veszélytelen.
11. perc: Régi ismerős: míg szöglethez készülnek a hazaiak, megmutatják a lelátón ülő Wayne Rooney-t...
10. perc: Rashford ugrik ki a tizenhatos bal csücskénél, Walkernek nincs esélye utolérni, de Fernandinho az utolsó pillanatban szögletre tudja vágni előle a labdát, Újabb nagy mentés a braziltól.
8. perc:
Rashford, Greenwood, Rashford a labda útja a jobb szélen, utóbbi befelé cselez, Otamendit befűzi, laposan centerez, James robban be középen, de Fernandinho a gólvonaltól egy méterre kivágja a labdát és ment a walesi elől.
6. perc: De Bruyne indítja Sterlinget, aki balról befelé húz, majd beadná a labdát, de Wan-Bisakka odacsúszik és blokkol. A sarokrúgás veszélytelen.
4. perc: A Man. City a már említett, 2016 októberi, Unitedtől elszenvedett veresége óta nem kapott ki a Ligakupában, ez 15 mérkőzést jelent a sorozatban sorozatban...
2. perc:
Bernardo Silva indítja a jobb szélen felfutó Walkert, utóbbi a tizenhatos vonalában laposan centerez, De Bruyne átvenné, de Jones becsúszva szereli.
1. perc: Elkezdődött az összecsapás! A Manchester City indította útjára a labdát!

ELŐZMÉNY

MAN. UNITED: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Jones, Williams – A. Pereira, Fred – James, Lingard, Rashford – Greenwood
Cserék: Romero (k), Chong, Dalot, Gomes, Martial, Mata, Matic
Menedzser: Ole Gunnar Solskjaer
MAN. CITY: Bravo – Walker, Fernandinho, Otamendi, Mendy – Rodri, De Bruyne, Gündogan – Mahrez, B. Silva – Sterling
Cserék: Ederson (k), Cancelo, Foden, Gabriel Jesus, E. García, Agüero, D. Silva
Menedzser: Pep Guardiola


Pep Guardiola
és Ole Gunnar Solskjaer mérkőzéssel kapcsolatos várakozásairól ITT OLVASHAT!

A két együttes legutóbb 2016 októberében találkozott a Ligakupában, akkor Juan Mata góljával a Manchester United jutott tovább a nyolcaddöntőből (1–0). Ezúttal viszont két mérkőzésen kellene felülmúlnia városi riválisát az MU-nak, amely némi meglepetésre a két csapat legutóbbi bajnokiját 2019 decemberében szintén megnyerte (2–1).

A Ligakupát a Manchester City hatszor, a Manchester United ötször nyerte meg eddig. A legutóbbi négy kiírás győztese pályán lesz az Old Traffordon: a United 2017-ben, a City 2016-ban, 2018-ban és 2019-ben emelte magasba a trófeát. Legutóbb 2015-ben nem manchesteri csapat lett a végső győztes, akkor a Chelsea nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik