A bírónak felelnie kell a strandlabdás gólért

Vágólapra másolva!
2009.10.19. 12:21
Címkék
Felelnie kell a játékvezetők bizottsága előtt Michael Jonesnak, aki megadta Darren Bent gólját a Sunderland–Liverpool bajnokin. A nézők által bedobott strandlabdáról bepattanó találat szabálytalan volt, így elképzelhető, hogy a bíró nem vezethet mérkőzést a következő fordulóban.
Darren Bent gólja nagy vihart kavart (Fotó: Reuters)
Darren Bent gólja nagy vihart kavart (Fotó: Reuters)

Nagy vihart kavart Angliában a Sunderland–Liverpool mérkőzés egyetlen gólja: mint beszámoltunk róla, Darren Bent lövése után a labda úgy jutott a kapuba, hogy irányt változtatott a nézőtérről bedobott strandlabdán.

Bár az emiatt rossz irányba mozduló Pepe Reina, valamint a társai is reklamáltak, Michael Jones játékvezető megadta a gólt. Mint kiderült, tévesen: a bedobott labda nem a pálya tartozéka (ahogy a beszaladó szurkoló vagy kutya sem), ilyen esetben a bírónak meg kell állítania a játékot, és labdaejtéssel folytatni a meccset.

„Nagyon meglepődtem azon, hogy a játékvezető és segítői ezen a szinten nem vettek észre egy ilyen esetet, és rossz döntést hoztak. Mindig próbálom védeni a bírókat, de ebben az esetben a játék szabályai sérültek, nem pedig az történt, hogy a játékvezető nem látta, hogy a labda átment-e a gólvonalon. Érthető, hogy a mai felgyorsult futballban nem lehet mindent észrevenni, de most a játék alapszabályairól van szó, mivel külső tényező hatására esett a gól" – mondta Jeff Winter, korábbi játékvezető.

Rafa Benítez, a „vörösök" menedzsere rendkívül higgadtan kommentálta a gólt, amellyel csapata kikapott: „Szerintem meg lehetett adni a találatot, mert lehet, hogy a labda egyébként is bement volna. Számomra inkább rossz játékunk okoz keserűséget."

Ennek ellenére Jonesnak felelnie kell hibás döntéséért a játékvezetők bizottsága előtt, és az angol lapok értesülései szerint elképzelhető, hogy durva bakija miatt a következő fordulóban nem vezethet mérkőzést.

DARREN BENT GÓLJA
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik