Koumas és Danns góljaival nyert a Liverpool

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2024.02.28. 20:52
Liverpool: újabb üstökös? Fotó: AFP
Címkék
Az angol FA-kupa nyolcaddöntőjében az erősen tartalékos Liverpool 3–0-ra megverte odahaza a Southamptont, és továbbjutott.

 

ANGOL FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Liverpool–Southampton (II.) 3–0 (1–0)
Liverpool, Anfield. Vezette: Pawson
Liverpool: Kelleher – Bradley, Quansah, Van Dijk (I. Konaté, a szünetben), Cimikasz – McConnell (Mac Allister, 62.), Joe Gomez, B. Clark – Elliott (Nyoni, 78.), Gakpo (K. Gordon, 89.), Koumas (Danns, 62.). Menedzser: Jürgen Klopp
Southampton: Lumley – Bree (Walker-Peters, 58.; Harwood-Bellis, 76.), Stephens, Bednárek, Manning – Aribo, Rothwell (Smallbone, 69,), Shea Charles – Edozie (Ché Adams, 69.), Mara, Sulemana (A. Armstrong, 58.). Menedzser: Russell Martin
Gólszerző: Koumas (44.), Danns (73., 88.)

Szoboszlai Dominik még mindig nem léphetett pályára, angol források szerint a következő mérkőzésen már bevethető lesz, mellette Mohamed Szalah, Darwin Núnez, Ryan Gravenberch, Endo Vataru, Alisson, Curtis Jones, Joel Matip, Diogo Jota, Trent Alexander-Arnold, Thiago Alcantara, Stefan Bajcetic és Ben Doak is sérült.

Ennek megfelelően erősen tartalékos csapatot küldött pályára Jürgen Klopp a másodosztályú Southampton ellen, az egykori kiváló walesi karmester, Jason Koumas fia, a balszélső Lewis most debütált. A védelem jobb oldalán ezúttal is Conor Bradley szerepelt, Joe Gomez szűrőként játszott, igen hasznosan. A liverpooli fiatalok lámpaláz nélkül tették azt, amit évek óta gyakorolnak, azaz letámadták agresszíven az ellenfelet, annak 16-osától kezdve, ugyanakkor két helyzettel nyitott a vendégcsapat: a ghánai Kamaldeen Sulemana lövését a kapufa, a francia Sékou Maráét Caoimhín Kelleher kapus hárította.

Sokat elmond az angol futballról, hogy Sulemanáért 25, Maráért 11.5, a jobbszélső Samuel Edozie-ért pedig 8 millió eurót fizettek – igaz, ezen a nyáron, a kiesés után a nagy spórolás jegyében 190 millióért adtak el játékosokat, és csak 22 millióért vásároltak Southamptonban, a legdrágább vétel a Manchester Citytől megszerzett fiatal szűrő, Shea Charles (12.3 millió euró) volt.

Az első félidőben egy ziccere volt csak a Poolnak, de Cody Gakpo megoldása… Maradjunk annyiban, ha már röpködtek fentebb a milliók, hogy a megoldása nem tükrözte az ő 42 milliós vételárát – ellenben eredményes volt Lewis Koumas, aki szerencsésen megpattanó lövéssel megszerezte a vezetést a Liverpoolnak.

Gakpo kihagyott még két helyzetet, a hajrára fordulva aztán betalált a Koumast váltó 18 éves Jayden Danns is, és pályára lépett a 16 esztendős Trey Nyoni, hogy megdöntse a Pool sorozatbeli korrekordját.

A végén még egyszer eredményes volt Jayden Danns, teljessé téve a fiatalok napját. 3–0

A következő körben a Manchester United vár a Liverpoolra.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Chelsea–Leeds United (II.) 3–2 (N. Jackson 15., Mudrik 37., Gallagher 90., ill.  M. Joseph 8., 59.)
Nottingham Forest–Manchester United 0–1 (Casemiro 89.)
Wolverhampton–Brighton 1–0 (Lemina 2.)

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Wolverhampton–Coventry City (II.)
Manchester United–Liverpool
Chelsea–Leicester City (II.)
Manchester City–Newcastle United

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik