Szoboszlai edzője: Biztosak vagyunk benne, hogy újra formába lendül

Vágólapra másolva!
2023.12.20. 13:15
null
Töretlenül bíznak Szoboszlai Dominikban
A Liverpool szerda este a West Hamet fogadja az Anfielden, a tét az elődöntőbe jutás a Ligakupában. Szoboszlai Dominik kulcs­szerepet kaphat a középpályán.

 

Ismét elhódítaná a Liverpool az angol Ligakupát. A nyolc között Jürgen Klopp menedzser csapata az esélyes a West Ham ellen, s ha továbbjut szerda este az Anfielden, újabb lépést tesz tizedik elsősége felé. Mivel a Manchester City és az Arsenal is kiesett a sorozatból, a 2022-ben győztes „vörösök” kedvező helyzetben vannak, hogy megszerezzék első trófeájukat az idényben. A kupaspecialista West Ham azonban kellemetlen ellenfél, a londoniak menedzsere, David Moyes valószínűleg a legerősebb összeállításában küldi pályára együttesét, míg a Liverpool néhány kulcsjátékosát pihentetheti a mozgalmas karácsonyi időszakra, no meg az Arsenal elleni szombati bajnoki összecsapásra tekintettel. A két csapat legutóbb szeptember végén a bajnokságban csapott össze, a Liverpool 3-1-es győzelmet aratott, Szoboszlai Dominik végigjátszotta a találkozót.

A szerdai mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Pepijn Lijnders másodedző méltatta a mostanában sokat kritizált magyar középpályást.

„Nagyon fiatal, huszonhárom éves. Továbbra is keményen kell dolgoznia az edzéseken. Csapatunk kulcsfontosságú labdarúgója, rengeteg mérkőzésen szerepel. A többieknek is segíteniük kell a játékát, fontos, hogy stabilizálódjon a középpálya. Az idényben mindig vannak hullámvölgyek, de láttuk korábban, mire képes, biztosak vagyunk benne, hogy újra formába lendül és a legjobbját nyújtja. Örülünk, hogy a csapatunk tagja!”

A Liverpool a nyáron átalakította játékoskeretét, a legégetőbb probléma a középpályáról kiöregedő játékosokkal „távozó” gólmennyiség. Az övékén kívül – minden sorozatot figyelembe véve – mindössze tizenhárom gól született az előző évadban: Harvey Elliott ötöt, Curtis Jones és Fábio Carvalho hármat-hármat, Alex Oxlade-Chamberlain és Stefan Bajcetic pedig egyet-egyet szerzett. Az új középpálya teljesítménye javult, a 2023-2024-es idény felénél kilenc góllal elérte az előző évad termésének hetven százalékát, de ez még mindig nem kiemelkedő. Összehasonlításképpen: a fő bajnoki rivális Arsenal majd duplaennyinél jár, csak a Martin Ödegaard, Kai Havertz páros tizenhármat hozott össze.

Csapás lehet a Liverpoolnak, hogy az idénybeli tétmeccseken 14 gólos Mohamed Szalah januárban az Afrikai Nemzetek Kupájára (január 13.-február 11.) utazik, vele tehát nem számolhat egy darabig a szakmai stáb. Érdekesség, hogy legutóbb, amikor az egyiptomi csatár a kontinenstornán játszott, nem a klub cserecsatárai – Roberto Firmino, Diogo Jota, Minamino Takumi – villogtak, hanem a védekező középpályás Fabinho, aki négy gólt szerzett.

Ha Szalah hiányában nem lendülnek formába a Liverpool támadói, Jürgen Kloppnak szüksége lesz B-tervre, amelyben Szoboszlai Dominik lehet a megoldás.

ANGOL LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ
21.00:
Liverpool FC–West Ham United (Tv: Match4) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik