Videó: „Kit érdekel a második hely?” – Szoboszlainak egyértelműek a céljai Liverpoolban

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.05. 11:43
null
Szoboszlai Dominiknak egyértelműek a céljai Liverpoolban (Fotó: Getty Images)
Hosszabb interjút adott az angol közmédiának, a BBC-nek az angol élvonalban szereplő Liverpool magyar középpályása, Szoboszlai Dominik, aki céljairól, első derbijéről, gyermekkoráról, a középpálya átalakulásáról, a Steven Gerrardhoz hasonlításról és Erling Haalanddal való kapcsolatáról is beszélt.

„Egész jó” – válaszolt Szoboszlai Dominik arra, hogy valósággal berobbant a Liverpoolba, ahol többször a meccs legjobbjának választották, szeptemberben pedig a hónap labdarúgója lett.

A „vörösök” nyolcasa az Everton ellen játszotta élete első városi derbijét, hiszen Salzburgban és Lipcsében sem volt városi rivális.

„Elképzelni sem tudtam, hogy lehet ennél is jobb az Anfielden játszani, mert mindig hangos, de most még hangosabb volt” – mondta Szoboszlai, aki gyermekkoráról és édesapjáról is beszélt, megemlítve, hogy Szoboszlai Zsolt már hároméves korától kezdve edzette fiát, de 14 éves koráig kizárólag a technikával – így a rúgással, passzolással, labdaérintéssel, illetve mindkét lábbal – foglalkoztak, a taktikával vagy az erőnléttel nem.

„Azt gondolom, ezért egész technikás vagyok” – jegyezte meg a magyar válogatott csapatkapitánya, aki felelevenítette, hogy gyermekként édesapja sokszor nem engedte el őt, hogy a barátaival találkozzon, de az idő múlásával rájött, miért tette ezt Szoboszlai Zsolt.

Édesapja csapatától a Főnix-Goldtól egy MTK-s kitérővel került a Red Bull Salzburghoz, ahol pedig a Manchester City gólvágójával, Erling Haalanddal barátkozott össze.

„Közel álltunk egymáshoz, fiatalok voltunk, sok dolgot kellett még tanulnunk, és fel kellett nőnünk, mert akkor még fiúk voltunk. Ha most is együtt játszanánk, az egy másik helyzet lenne” – mondta a norvégról Szoboszlai, elárulva, hogy mindössze két ház választja el őket egymástól, hiszen mindketten Manchesterben élnek.

Szoboszlai elmondta, hogy Liverpoolba igazolása napján, de még a bejelentés előtt egy Liverpool-mezes képet küldött Haalandnak.

A „vörösök” nyári szerzeménye elmondta, az átigazolás előtt csak arra gondolt, hogy jó-e az időzítés, készen áll-e a Premier League-re.

„Azt mondtam magamnak: mielőtt valami nagy dolog történik, sosem tudhatod, hogy készen állsz-e, de meg kell próbálnod, hogy kiderüljön. És ha nem próbáltam volna meg, örökké ott lett volna a fejemben, hogy miért nem mentem, szóval csak azt mondtam: »csináljuk!«– fogalmazott Szoboszlai, aki Jürgen Klopp átalakulóban lévő középpályájára érkezett.

„Mindenki arról beszélt, hogy Henderson, Fabinho, Naby Keita és sok más játékos távozott, de én nem úgy láttam, hogy ez kemény lesz, hanem azt mondtam, csináljuk. Ez a motiváció! Mutassuk meg nekik, jó labdarúgók vagyunk és minél jobban megismerjük egymást, annál jobbak leszünk” – mondta Szoboszlai, akinek liverpooli beilleszkedését leginkább a csapatkapitány-helyettes Trent Alexander-Arnold segítette, az angol védővel pedig azért is jó a kapcsolata, mert a pályán és azon kívül is hasonlóan gondolkodnak.

Szoboszlait gyakran hasonlítják a Liverpool legendájához, korábbi nyolcasához, Steven Gerrardhoz, mellyel kapcsolatban ismét elmondta, aláírná, ha olyan karrierje lenne, mint az angolnak, de szeretné a saját útját járni.

A Liverpool és saját céljairól Szoboszlai határozottan kijelentette: egyszerűen mindent szeretne elérni, amit lehet ebben az idényben.

„Miért ne? Mindenkinek így kell gondolkoznia az öltözőben, mert ha úgy gondolkozol, hogy odaérhetünk a második helyre… Kit érdekel a második hely? Azt hiszem, ha megkérdezed a csapattársaimat, ők is ugyanezt mondanák” – zárta szavait Szoboszlai Dominik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik