Kerkez és Szoboszlai is pályán volt, a Pool jutott a legjobb 8 közé a Ligakupában

Vágólapra másolva!
2023.11.01. 20:40
null
Szoboszlai (középen) és Kerkez (jobbra) nem kímélték egymást (Fotó: Getty Images)
Az angol Ligakupa nyolcaddöntőjében a Milos Kerkezt foglalkoztató Bournemouth 2–1-es vereséget szenvedett hazai pályán Szoboszlai Dominik csapatától, a Liverpooltól.

 

ANGOL LIGAKUPA
NYOLCADDÖNTŐ
BOURNEMOUTH–LIVERPOOL 1–2 (0–1)
Bournemouth,
Vitality Stadion. Vezette: Brooks
BOURNEMOUTH: Radu – A. Smith (Aarons, 81.), Mepham, Zabarnij, Kerkez – Scott (K. Moore, 81.), Billing (M. Tavernier, 61.) – Semenyo (D. Brooks, 74.), Christie, Kluivert (H. Traoré, 74.) – Solanke. Vezetőedző: Andoni Iraola
LIVERPOOL: Kelleher – J. Gomez, Matip, Quansah, Cimikasz – Elliott (D. Núnez, 61.), Endo (Alexander-Arnold, 61.), C. Jones (Mac Allister, 61.) – Szalah, Gakpo (Jota, 81.), Szoboszlai (Gravenberch, 76.). Vezetőedző: Jürgen Klopp
Gólszerző: Kluivert (64.), ill.Gakpo (31.), D. Núnez (70.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az angol Ligakupa nyolcaddöntőjében csapott össze egymással Milos Kerkez csapata a Bournemouth és Szoboszlai Dominik együttese a Liverpool. Egyértelműen a Liverpool léphetett esélyesként pályára, hiszen a „vörösök” korábban a bajnokságban is viszonylag sima győzelmet arattak ellenfelükkel szemben.

Az első negyedórában a hazaiak előtt adódott több lehetőség, de Kelleher könnyedén állta útját a nem túl erőteljes hazai kísérleteknek. A folytatásban már a vendégek előtt is adódtak lehetőségek, de Elliott lövését a 27. percben még védte a hazai kapus, Radu. A 29. percben egy hazai akció végén a bal oldalon felfutó Kerkez előtt is adódott lehetőség, de az ő lövését is védte Kelleher. Két perccel később érkezett a találkozó első gólja, egy jobb oldali szöglet után Quansah sarokkal tette kapura a labdát, Radu ekkor még bravúrral védett, de a kipattanó után Gakpo már nem hibázott. Nem sokkal később Szoboszlai is betalálhatott volna, de lövése a jobb alsó sarok mellé zúgott.

A második félidő elején megint a Bournemouth támadott többet, de úgy tűnt, hogy hiába a sok lehetőség nem sikerül az egyenlítés. A 64. percben azonban egy bal oldali szöglet után már megszületett a várva várt találat, Kluivert érkezett a hosszú saroknál és két lépésről a kapuba továbbított. A Liverpool csak saját magát hibáztathatta a bekapott gól miatt, hiszen a hazaiak egymás után háromszor is ugyanazt a figurát tudták sikerrel eladni Kelleher kapuja előtt. Nem tartott sokáig a hazai öröm, a 70. percben egy egyéni akció végén Núnez tekert 14 méterről a léc alá. Az utolsó percekben saját kapuja elé szorult a Liverpool, de a hazai nyomás nem eredményezett újabb gólt, így Jürgen Klopp játékosai örülhettek a lefújást követően a továbbjutásnak. Milos Kerkez végigjátszotta a találkozót, Szoboszlai Dominik 76 percet töltött pályán. 1–2

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
West Ham United–Arsenal3–1
Chelsea–Blackburn (II.)2–0
Everton–Burnley3–0
Ipswich (II.)–Fulham 1–3
KÉSŐBB
Manchester United–Newcastle United 0–3
KEDDEN JÁTSZOTTÁK
Exeter (III.)–Middlesbrough (II.) 2–3
Mansfield (IV.)–Port Vale (III.) 0–1

PERCRŐL PERCRE

90+6. perc: VÉGE! Küzdött az egyenlítés érdekében a Bournemouth, de végül a Liverpool jutott be a legjobb 8 közé az angol Ligakupában.

90+5. perc: Radu is előre húzódott egy szabadrúgásnál, de Brooks hiába lőhetett tisztán a 16-os előteréből éppen az előrehúzódó kapust találta e.

90. perc: Öt perc hosszabbítás következik.

89. perc: Christie bal oldali beadására Moore érkezett a hosszún, azonban Quansah résen volt és fejjel tisztázott.

81. perc: Mindkét csapat cserélt, a hazaiaknál Smith helyére Aarons és Scott helyére Moore állt be. A vendégeknél Jota állt be Gakpo helyére.

80. perc: Bal oldali hazai szöglet csapódott élesen a kapura, de a labda a léc fölött hagyta el a játékteret.

76. perc: Szoboszlai számára véget ért a mérkőzés, Gravenberch érkezett a helyére.

74. perc: Kettőt cseréltek a hazaik, Kluivert helyére Traoré, Semenyo helyére Brooks állt be.

73. perc: Könnyedén ért fel a hazai kapu elé a Liverpool, de Alexander-Arnold 17 méteres lövését Radu könnyedén fogta.

70. perc: GÓÓÓÓÓÓL! NÚNEZ!! Núnez kapott labdát a bal szélen, majd ellépett Mepham mellett és a 16-oson belülről, 14 méterről a léc alá tekert. 1–2!

66. perc: A hazaiak vezetőedzője, Iraola reklamált hevesen a kispad mellett, sárga lap lett a jutalma.

64. perc: GÓÓÓÓÓL! Bal oldali szöglet után Kluivert ismét jó ütemben érkezett a hosszú sarokhoz és két lépésről a kapuba passzolt. 1–1

63. perc: A csereként beállt Tavernier lőtt kapura, Kelleher a léc alól tolta ki a labdát.

62. perc: Egy bal oldali akció végén Kluivert révén a jobb oldalra került a labda, Szemenyo egyedül állhatott szemtől-szembe a kapuval, de csúnyán a kapu mellé lőtt.

61. perc: Cseréltek a hazaiak is, Billing helyére Tavernier állt be.

61. perc: Cserélt a Liverpool, Endo helyére Alexander-Arnold, Jones helyére Mac Allister, Elliott helyére Núnez állt be.

60. perc: Elliott a 16-os sarkától ívelte be a kapu elé a labdát, Szalah 6 méteres fejese centikkel kerülte el a bal alsó sarkot.

56. perc: Scott is besárgult.

55. perc: Gakpo csúszott oda Scottnak, sárga lap.

53. perc: Kerkez állított meg szabálytalanul egy liverpooli akciót, sárga lap.

53. perc: Scott bal oldali szöglete után Kelleher alászaladt a labdának, Gomez a gólvonalról fejelte ki a labdát a berobbanó Kluivert elől.

50. perc: Solanke lépett ki a leshatárról, majd Quansah mellett harcolt ki lövőhelyzetet, de a labda az oldalhálóban kötött ki.

48. perc: Az első lövést a hazaiaktól jegyezhettük fel, de Scott labdája magasan a kapu fölé szállt.

46. perc: Folytatódott a mérkőzés.

45+1. perc: Vége az első félidőnek, Gakpo góljával előnyben a Liverpool.

45. perc: Egy perc a ráadás.

35. perc: Jones passza után Szoboszlai 15 méterről vette célba a jobb alsó sarkot, a labda csak centikkel szállt a kapu mellé.

31. perc: GÓÓÓÓÓL! Jobb oldali szöglet után Elliott 18 méterről lőtte kapura a labdát, az ötös vonalánál Quansah sarkalt kapura, majd a Radu testéről kipattanót Gakpo lőtte közelről a kapuba. 0–1

30. perc: Gomez passzolt Szalah elé, az egyiptomi egyből középre játszott Szoboszlaihoz, akinek a lövése egy védőről vágódott a kapu fölé.

29. perc: KERKEZ-LÖVÉS! Kontráztak a hazaiak, Solanke Kluiverthez passzolt, aki a 16-os előterében a bal szélen felfutó Kerkezhez továbbított, a magyar játékos 15 méteres, lapos lövését Kelleher azonban könnyedén védte.

27. perc: Gomez ugratta ki Szoboszlait, aki az alapvonal közeléből visszapasszolt Elliotthoz, az angol 11 méterről kapura lőtt, de Radu védett.

24. perc: Egy hazai kontra végén Szemenyo passza után Christie lőtte a labdát a kapu mellé.

19. perc: Szalah lő nagy helyzetben a kapu mellé, de már lesen kapja a labdát, így lendül is a partjelző zászlaja.

13. perc: A bal szélen Kluivert szerezte meg a labdát Szoboszlai elől, majd a holland éles szögből kapura lőtt, Kelleher ezúttal is védett.

12. perc: Egy magasan kapu elé ívelt labdát Kluivert lőtt el kapásból, 12 méterről, Kelleher azonban leért a jobb alsó sarokhoz és védett.

6. perc: Elliott passza után Szoboszlai beadása pattant meg egy védőn. A szöglet nem okozott veszélyt a hazai kapu előtt.

1. perc: A bíró sípjába fújt, Szoboszlai passzolt, elkezdődött a mérkőzés.

Szemerkélő esőben Szoboszlai áll a labda mögött a kezdőkörben.

Érkeznek a csapatok, a Liverpool zöld-fehérben, a hazaiak piros-feketében játszanak majd.

Kerkez és Szoboszlai már szembenézett egymással egy alkalommal. Idén augusztusban a bajnokság 2. fordulójában mindketten a kezdőcsapat tagjai voltak, a Liverpool akkor 3–1-s győzelmet aratott.

A Ligakupában kétszer, 2014-ben és 2015-ben is találkoztak egymással, mindkét alkalommal a Liverpool jutott tovább.

A hazaiak már két körben is pályára kellett lépjenek, Kerkezék elsőként a másodosztályú Swansea otthonában jutottak tovább, majd hazai pályán verték a szintén második ligás Stoke Cityt. Kerkez mindkét találkozón pályára lépett. A Liverpoolnak mindössze egy fellépése volt ezidáig a Ligakupában, Szoboszlaiék akkor többek között a magyar játékos bombagóljának is köszönhetően hazai pályán arattak 3–1-es győzelmet a másodosztályú Leicester City ellen.

Köszöntjük Önöket! Az angol Ligakupa nyolcaddöntőjében egymással csap össze Kerkez Milos csapata a Bornemouth és Szoboszlai Dominik csapata a Liverpool. Mindkét magyar ott van a kezdőben is, tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik