Gyász: elhunyt Lady Cathy Ferguson, Sir Alex felesége

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.10.06. 17:20
Nyolcvannégy évesen elhunyt Lady Cathy Ferguson, a Manchester Unitedot 1986 és 2013 között irányító Sir Alex Ferguson felesége, aki egész pályafutása során támogatta a skót menedzsert.

 

Cathy és Alex Ferguson 2006-ban (Fotó: Getty Images)
Cathy és Alex Ferguson 2006-ban (Fotó: Getty Images)

Ferguson 1966-ban vette el Cathy Holdingot, akit akkor ismert meg, amikor mind a ketten egy írógépgyárban dolgoztak. Edzői karrierje alatt a felesége stabil hátteret biztosított az Aberdeennel háromszoros skót bajnok, négyszeres kupagyőztes és egyszeres KEK-győztes Alex Fergusonnak, aki a Manchester Uniteddal 13-szor bajnoki címet, ötször FA-kupát, négyszer Ligakupát, egyszer KEK-et és kétszer BL-t nyert.

Ferguson 2002-ben vissza akart vonulni, akkor a felesége győzte meg a folytatásról. Ezt követően hat bajnoki címet és egy BL-t nyert az MU, és még kétszer bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.

„A feleségem, Cathy a pályafutásom egyik kulcsfigurája volt, mindvégig stabilitást adott és bátorított. Nincsenek szavak, amelyekkel ki lehetne fejezni, mennyit számított nekem” – mondta róla Sir Alex tíz évvel ezelőtt, visszavonulásakor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik