PL: túl a felkészülésen a Liverpool, fókuszban immár a bajnoki nyitány

MOHAI DOMINIKMOHAI DOMINIK
Vágólapra másolva!
2023.08.08. 15:46
null
A felkészülés során csak a Bayern München győzte le a Liverpoolt (Fotók: Getty Images)
Vasárnap a Stamford Bridge-re látogat az angol Premier League 1. fordulójában a Liverpool, amely csak a Bayern München ellen szenvedett vereséget a felkészülés során, azonban a klub menedzsere, Jürgen Klopp a londoni látogatás előtti edzések fontosságát hangsúlyozza.

 

Mintha csak Szalai Ádám érkezett volna Szoboszlai Dominik szögleténél a Liverpool Darmstadt elleni hétfői felkészülési mérkőzésének 59. percében. A magyar középpályás Luis Díaznak adott gólpassza kísértetiesen hasonlított a tavalyi, Németország elleni Nemzetek Ligája-csoportmeccsen látott figurára: az érkező játékos a kapu előtt a rövidre fut, a beadás után a labda derékmagasságban érkezik az ötösre, majd a gólszerző oxival betalál. Az edzőmeccsek zárása így végre gólpasszt is hozott Szoboszlai Dominiknak, nem mintha ezen múlna a felkészülés sikeressége. Előzetesen sem volt kérdés, hogy Jürgen Klopp menedzser kezdőként számol-e vele, ám teljesítménye önmagáért beszél, hasznos eleme a német szakvezető elképzeléseinek a középpályán.

Ahogyan Jürgen Klopp is hangsúlyozta a Darmstadt elleni 3–1-es siker után, a Liverpool nem ütközött problémákba az utóbbi egy hónapban. Németországban az edzőtáborban a Karlsruhe ellen 4–2-es győzelemmel mutatkozott be az Alexis Mac Allisterrel és Szoboszlai Dominikkal kiegészült csapat, majd a Greuther Fürth elleni 4–4-es döntetlent követően utazott vissza Angliába. Ezután Szingapúr következett, a Leicester ellen ismét négy gólt szerzett a csapat, de a gárda kapuja ezúttal érintetlen maradt. Három nappal később a Bayern München ellen a Liverpool elszenvedte egyetlen vereségét a nyáron, bár az is igaz, hogy a 4–3-as mérkőzésen az utolsó két gólt jelentősen tartalékos felállásban kapta.

A hétvégén nemcsak az 1. forduló, hanem összességében Anglia egyik legnagyobb rangadóját láthatjuk a Premier League-ben, hiszen a Liverpool vasárnap a Stamford Bridge-re látogat. A Chelsea és a Liverpool is silány idényen van túl: a Bajnokok Ligája-indulást érő top négyes helyezés egyik csapatnak sem lett meg, ráadásul a Chelsea még az Európa-konferencialigáról is lemaradt. Volt olyan időszaka a bajnokságnak, amikor heteken keresztül a 10-11. helyen volt a két csapat, mígnem a Liverpool elkezdett meccseket nyerni, és felkapaszkodott az 5. helyre. Van hova visszakapaszkodnia mind a két együttesnek, és nem is lehet jobb alkalom az erődemonstrációra, mint az első fordulóban a nagy rivális elleni rangadó. Persze hosszú távú következtetést akkor sem érdemes levonni a két csapat erősségéről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik