PL: fogadási botránya miatt bukhatja a Cityhez igazolást a West Ham brazilja

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.22. 17:22
null
Lucas Paquetá fogadási botránya miatt bukhatja a Manchester Cityhez igazolást (Fotó: Getty Images)
A Sky Sports értesülései szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) címvédő Manchester City elállt a West Ham brazil középpályásának, Lucas Paquetának a szerződtetésétől, mivel a játékos ellen az angol Labdarúgó-szövetség (FA) vizsgálatot indított, ugyanis a gyanú szerint megszegte a fogadásokra vonatkozó szabályokat.

 

Pep Guardioláék Paquetával szerették volna pótolni a Barcelonába szerződő Ilkay Gündogant vagy éppen a súlyos sérüléssel bajlódó Kevin De Bruynét, s a brazil középpályásért a hírek szerint 80 millió fontot sem sajnáltak volna, ám a West Ham múlt szerdán arról számolt be, hogy a 25 éves brazil ellen vizsgálatot indított az FA. Az érintett tudniillik megszegte a fogadásokra vonatkozó szabályokat, emiatt a Manchester City is elállt az üzlettől.

A Sky azt írta, Paquetá brazíliai rokonai a West Ham mezszponzoránál fogadtak sárga lapokra a nyitó fordulóban rendezett, Bournemouth elleni mérkőzésen, a játékos pedig a 94. percben kapott figyelmeztetést a játékvezetőtől kezezése utáni heves reklamálás miatt.

A brazil Globo Esporto azt írta, Paquetá a vizsgálat miatt lemaradhat a brazil válogatott szeptemberi, Bolívia és Peru elleni mérkőzéseiről, holott Fernando Diniz megbízott szövetségi kapitány számítana rá.



A West Ham által klubrekordot jelentő 51 millió fontért szerződtetett Paquetá hamar kulcsembere lett a „kalapácsosoknak”, ő adta például a gólpasszt Jarrod Bowennek a Fiorentina elleni Európa-konferencialiga-döntőben.

A Paquetá-üzlet meghiúsulása ellenére a Manchester City és a West Ham sem állt le az átigazolási piacon, a BL- és PL-címvédő a hírek szerint 55.4 millió fontot ajánlott a Rennes belga jobbszélsőjéért, Jérémy Dokuért, aki a BBC szerint már csütörtökön Manchesterbe utazik, hogy átessen az orvosi vizsgálatokon.

A „kalapácsosok” pedig Fabrizio Romano szerint a Stuttgart görög védőjével, Konsztantinosz Mavropanosszal erősíthetnek, akit 20+5 millió euróért szerezhetnek meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik