PL: a Newcastle kölcsönvette a Chelsea legjobb fiatal játékosát

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.08.22. 12:22
null
Hall álmai csapatához került (Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Newcastle United az idény végéig kölcsönvette a Chelsea-től Lewis Hallt – jelentették be a „szarkák”.

 

A két klub megállapodása értelmében a 18 éves balbekket a jövő nyáron végleg megszerezheti a Newcastle, ha a játékos teljesítményéhez kötött kritériumok teljesülnek az idényben.

Lewis Hall klubváltása több szempontból is érdekes. Tekinthetjük szintlépésnek is a váltását, hiszen Eddie Howe együttese a Bajnokok Ligájában szerepel, és elég meggyőző teljesítményt nyújt (a triplázó Manchester City ellen nem szégyen kikapni), míg az átalakulóban lévő Chelsea nem indul a nemzetközi kupaporondon. Hallt ráadásul az előző idény végén a Chelsea akadémiájánál megválasztották az év játékosának, a díját éppen a „szarkák” elleni májusi bajnoki előtt adták át neki. Két éve egyébként a Newcastle-t erősítő 20 éves Tino Livramento is átvehette ezt a díjat a londoniaknál.


A Newcastle azért is örülhet Hall megszerzésének, mert a védő kiskora óta nagy szurkolója a csapatnak. „Nagyon büszke vagyok – idézi a klub honlapja az új szerzeményt. – A családom és én is Newcastle-szurkolók vagyunk, a bátyámmal már kiskorunk óta azonosulunk a csapattal. Ez egy nagy klub, és alig várom már, hogy bemutatkozhassak.”

Hall az előző idényben kilenc bajnokin lépett pályára a Chelsea színeiben, balbekket és balszélsőt is játszott, emellett mindkét Newcastle elleni meccsen is szerepelt.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik