Liverpool: Most, hogy ideigazoltam, ismét lehet új autóm – Szoboszlai

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.08. 21:49
null
Szoboszlai Dominik a mai napig köt fogadásokat édesapjával (Fotó: Getty Images)
A nyáron a Liverpoolhoz szerződő Szoboszlai Dominik a The Athleticnek adott interjút, amelyben a gyerekkorában végzett gyakorlatokról, az apjával kötött fogadásokról és az Erling Haalanddal való baráti kapcsolatáról is beszélt.

 

„A házban csináltam ezeket, mivel nem volt kertünk” – idézi fel a gyerekkorában végrehajtott gyakorlatait Szoboszlai Dominik, a The Athleticnek adott interjújában. A válogatott csapatkapitánya elmesélte, ezek során a szobában vízzel töltött üvegeket kellett a labdával kerülgetnie, ha pedig az egyik felborult, kezdhette elölről. „Ha volt víz a palackokban, akkor könnyebb volt, viszont apukám szinte minden alkalommal kiöntötte belőlük.”

Szoboszlai beszélt édesapja különleges metódusairól is, például gyakran golflabdákat tett a játékosai kezébe, hogy ne tudják az ellenfelet visszarántani.

„Ha valaki túljut rajtad, akkor meg akarod fogni a mezét. Apukám nem szerette volna ezt, mivel szabálytalan. Meg akart bizonyosodni arról, hogy ezek a rossz szokások nélkül növök fel, ezért igen, golflabdákat tett a játékosai kezébe. Csinált pár őrült dolgot, de nem akarom mindet elmondani” – folytatta a „vörösök” új nyolcasa.

Tinédzserként varratta magára az első tetoválását, azonban ezt csak édesapja engedélye után tehette meg: „Volt egy futóteszt Salzburgban, ennek a rekordját egy ottani akadémista tartotta. Apukám azt mondta, ha az első csapatba akarok kerülni, akkor meg kell döntenem, és ha megdöntöm, akkor megcsináltathatom a tetoválást. Szóval odamentem, megdöntöttem a rekordot, és megcsináltattam.”

Korábban, a lapunknak adott interjújában Szoboszlai nyilatkozott Erling Haalandról, a Manchester City gólvágójáról is. Akkor azt mondta, elképzelhető, hogy szomszédok lesznek, ez azonban végül nem valósult meg.

„Közel lakunk egymáshoz, szóval valószínűleg fogunk közösen vacsorázni valamikor. Mielőtt csatlakoztam volna a Liverpoolhoz, mondta, hogy »Állj készen!«, de igazából ő is tudja, hogy készen állok. Szerinte a PL őrületes bajnokság, és nagyon élvezni fogom” – folytatta a 32-szeres válogatott játékos.

Erling Haaland szerint Szoboszlai készen áll a Premier League-re (Fotó: Getty Images)
Erling Haaland szerint Szoboszlai készen áll a Premier League-re (Fotó: Getty Images)

Az idő előrehaladtával Szoboszlai kapcsolata még mindig rendkívül szoros édesapjával, ráadásul az egymással kötött fogadások is még mindig gyakoriak.

„Ó, még mindig fogadunk egymás ellen. Nagyon szeretem az autókat, ő pedig azt mondta, »Megveheted azt az autót, amelyiket csak szeretnéd, viszont előtte el kell érned valamit«. Szóval, amikor Lipcsébe igazoltam, lehetett új autóm, most pedig, hogy Liverpoolba, ismét lehet. De a kettő között nincs új autó. Már azt is eldöntöttem, hogy milyen típust fogok választani, de ez egyelőre még maradjon titok” – zárta a Liverpool középpályása.

Szoboszlaiék három győzelemmel, egy-egy döntetlennel és vereséggel zárták a nyári felkészülést. Nem kell már sokat várni az első bajnoki meccsükig: vasárnap Londonba látogatnak, hogy a Chelsea vendégeként megkezdjék a Premier League 2023–2024-es idényét.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik