Bournemouth: Mindig a Premier League volt az álmom, most végre itt vagyok – Kerkez

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.09. 16:46
null
Kerkez Milos szombaton, a West Ham United ellen debütálhat a Premier League-ben (Fotó: Getty Images)
A Premier League-ben szereplő Bournemouth hivatalos oldalának adott interjút a nyáron Angliába szerződő Kerkez Milos. A magyar válogatott balhátvéd ebben az első bajnokijáról, az edzőjével való kapcsolatáról és az előszezonról is beszélt.

 

„Nagyon izgatott vagyok és várom a debütálásomat, ezzel pedig a családom is így van. Minden gyerek arról álmodik, hogy a világ legjobb bajnokságában játszhasson, ez pedig a Premier League” – nyilatkozta Kerkez Milos a Bournemouth hivatalos honlapjának.

A magyar válogatott védője már készül az első bajnokijára, amelyen csapata a West Ham Unitedet fogadja.

„Mindig ez volt az álmom, és végre most itt lehetek. Az első Premier League-bajnokim, nagy dolog. Már elemezzük az ellenfelet az edzővel, felkészültek leszünk és nyerni akarunk” – vélekedett Kerkez a szombati összecsapásról.

Nem ismeretlen ellenfél számára David Moyes együttese, hiszen tavasszal pont a „kalapácsosok” verték ki az AZ Alkmaart az Európa-konferencialigából.

Kerkez az átigazolása óta fontos játékperceket töltött a pályán az előszezonban, két meccset végigjátszott, mindössze a Southampton elleni találkozón cserélték le a 76. percben: „Számomra jól teltek a felkészülési meccsek. Sokat játszottam, fizikailag is fel tudtam készülni, és tanulni arról, hogyan szeretne minket az edző játszatni. Magasan és intenzíven szeretnénk játszani, dolgozunk azon, hogy minél jobbak legyünk”.

Június közepén a „cseresznyék” bejelentették, hogy a Wolverhamptonnál szerdán kinevezett Gary O'Neil helyén a Rayo Vallecano trénere, Andoni Iraola folytatja. A spanyol edző nagy hatással volt Kerkezre a váltást illetően.

„A spanyol bajnokságból jött és tetszik az a filozófia, amit képvisel. A klub gondolkodásmódja is szimpatikus, nagyon boldognak érzem magam itt” – mondta a balhátvéd.

PREMIER LEAGUE, 1. FORDULÓ
Augusztus 12., 16.00:
Bournemouth–West Ham United
Bournemouth:Kerkez Milos

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik