Anglia: Zaniolo a Premier League-ben folytatja – hivatalos

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.08.19. 09:40
null
Az olasz válogatott Zaniolo az Aston Villában folytatja pályafutását – jelentette be az angol klub (Fotó:<a href="https://www.avfc.co.uk/news/2023/august/18/Villa-announce-Nicol--Zaniolo-signing/" target="_blank"> avfc.co.uk</a>.)
Az angol élvonalbeli Aston Villa péntek este bejelentette, hogy szerződteti a 13-szoros olasz válogatott támadót, Nicolo Zaniolót, aki egy évre kölcsönbe érkezik a török Galatasaraytól a birminghamiekhez, amennyiben megkapja a munkavállaláshoz szükséges vízumot.

 

„Az Aston Villa örömmel jelenti be az olasz válogatott Nicolo Zaniolo kölcsönvételét. A 24 éves játékos sikeres vízumkérelem esetén csatlakozhat a Galatasaraytól a Villa keretéhez” – írja az avfc.co.uk.

A klub a bemutatójában hozzáteszi, hogy Zaniolo idén török bajnokságot nyert a Galatával, az AS Romával pedig Európa-konferencialigát 2022-ben, a 2018–2019-es berobbanásakor pedig az év fiatal játékosának választották meg az olasz Serie A-ban.

Azt azonban már nem részletezik, hogy az elmúlt években több sérüléssel is bajlódó, Francesco Totti lehetséges utódjának kikiáltott támadó (a 2020–2021-es évadban egyetlen tétmeccsen sem lépett pályára a Romában, az Eb-t is ki kellett hagynia) egyelőre közel sem futotta be azt a karriert, amit előzetesen jósoltak neki. Nem véletlenül adta el a télen az olasz klub a Galatasaraynak, amelyhez 2027-ig írt alá, de tavasszal tíz bajnokin csak 349 percet játszott, viszont így is szerzett öt gólt. Zaniolo egy évre kerül kölcsönbe az Aston Villához.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik