PL: az ötödosztály óta erősíti a Lutont, most az élvonalban is játszhat

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.10. 16:50
null
Pelly-Ruddock Mpanzu tündérmeséje tovább íródik (Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Luton Town a hivatalos honlapján közölte, hogy meghosszabbította kongói védekező középpályása, Pelly-Ruddock Mpanzu szerződését.

 

A 29 éves labdarúgó még 2013-ban, tehát egy évtizeddel ezelőtt csatlakozott az akkor még az ötödosztályban vitézkedő „kalaposokhoz”, majd egy évvel később már a negyedosztályba való feljutást ünnepelhette. A 2018-ban, illetve 2019-ben újabb szintlépésből vette ki a részét, majd a mögöttünk hagyott idény végén a Luton megnyerte a másodosztály (Championship) rájátszását, ezzel története során először szerepelhet a Premier League-ben (a „kalaposok” 1992-ben még a First Divisionból estek ki, s a PL ezt követően rajtolt el). Mpanzu így négy feljutásból vette ki a részét, s szerződéshosszabbításának köszönhetően biztosra vehetjük, hogy a legmagasabb szinten is kipróbálja magát.

„Ez csak természetes, hogy Pelly megkapja a lehetőséget a Premier League-ben, nagyon keményen dolgozott ezért. Megérdemli a lehetőséget, főleg azután, hogy az előző idényben kiválóan teljesített a középpályán” – dicsérte tanítványát a Luton Town menedzsere, Rob Edwards.

Pelly-Ruddock Mpanzu új kontraktusa 2025 nyaráig érvényes a „kalaposoknál”.

 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik