Liverpool: „Megváltozott az élete, amikor Liverpoolba szerződött” – Konaté Szoboszlairól

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.17. 10:52
null
Ibrahima Konaté és Szoboszlai Dominik Lipcse után Liverpoolban is csapattársak lettek (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, az angol élvonalbeli Liverpool magyar átigazolási rekordot jelentő 70 millió eurót fizetett a német RB Leipzignek a magyar válogatott 22 éves csapatkapitányáért, Szoboszlai Dominikért, aki a „vörösöknél” ismét csapattársa lett a francia Ibrahima Konaténak, akivel a 2020–2021-es idény tavaszi szezonjában csapattársak voltak Lipcsében. A 24 éves labdarúgó most többek között Szoboszlairól is beszélt a klub honlapján.

 

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, és szeretnék trófeákat nyerni ezzel a csodálatos, nagy múltú klubbal. Azt hiszem, a harmadik idényemben szintet kell lépnem, hogy más személyiséget mutassak a pályán és az életben is. Sok célom van, sok kapott gól nélküli meccs, szeretném segíteni a csapatot, néhány gólt is szereznék, és trófeákat akarok nyerni” – fejtette ki Konaté, akinek az előző idény végén kissé megváltozott a szerepköre is a pályán, hiszen a WM-játékrendszerben a középpályára fellépő Trent Alexander-Arnold miatt nagyobb területért kell felelnie a védelemben.

„Ez talán jobb játékossá tesz, mert többet kell tennem, hiszen nagyobb területet kell levédekeznem, de van egy remek csapatom, akik segítenek, hogy jól csináljam, aztán meglátjuk, mi történik az idényben” – húzta alá Konaté, aki boldog, hogy visszatértek egy kis szünet után, s készen áll a kemény munkára.

„Nagyon intenzív a felkészülés, de ezt kell tennünk, sok áldozatot kell hoznunk, mert mindent meg kell mutatnunk ebben az idényben” – jegyezte meg Konaté, aki fél évig Szoboszlai Dominik csapattársa volt Lipcsében, így természetesen róla is kérdezték.

„Nagyon örülök az érkezésének, és azt hiszem, megértette, hogy ez egy nagyon nagy klub. Azt hiszem, megváltozott az élete, amikor Liverpoolba szerződött, szóval örülök, hogy itt lehet” – mondta a magyar válogatott csapatkapitányáról Ibrahima Konaté.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik