PL: szenegáli támadót igazol a Chelsea, a Newcastle megvette Tonalit

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.06.23. 16:30
null
Nicolas Jackson (balra) a Chelsea-be, Sandro Tonali a Newcastle-ba igazol (Fotó: Getty Images)
Mindenben megegyezett egymással az angol Premier League-ben szereplő Chelsea és a Villarreal Nicolas Jackson átigazolásáról – értesült Fabrizio Romano, olasz újságíró, aki arról is beszámolt, hogy a Newcastle United hetvenmillió euróért szerződteti Sandro Tonalit a Milantól.

 

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a távozó játékosain sokat bukhat Chelsea, ugyanakkor a londoniak kiszemeltjeinek a listáján több név is szerepel. Az egyik ilyen név a Villarreal csatára, Nicolas Jackson. Fabrizio Romano, átigazolási ügyekkel foglalkozó újságíró a Twitter-oldalán most arról számolt be, hogy az angol és a spanyol klub mindenben megegyezett egymással a szenegáli játékos átigazolását illetően. A Chelsea a hírek szerint egy-két millió euróval többet fizetett a Villarrealnak a támadó kivásárlási áránál (35 millió euró). Jackson a hétvégén átesik az orvosi vizsgálatokon, majd aláírja rendkívül hosszú, több mint hatéves szerződését. A szenegáli játékos a mögöttünk hagyott idényben 26 bajnoki meccsen 12 gólt szerzett és négy gólpasszt osztott ki.

A héten David Ornstein, a The Athletic szakírója jelentette be, hogy a Newcastle United élénken érdeklődik a Milan középpályása, Sandro Tonali iránt. Szintén Romano szerint a két klub megegyezésre jutott, a Newcastle 70 millió eurót, valamint bónuszokat fizet az olasz U21-es válogatott csapatkapitányáért, ezzel ő lesz a legdrágábban értékesített olasz labdarúgó. Tonali hatéves, 2029-ig tartó szerződést ír alá és évente hétmillió eurót keres – ehhez további kétmilliós bónusz is társul. A védekező középpályás az elmúlt évadban hét gólpasszt osztott ki a bajnokságban és övé volt a nyolcadik legtöbb kulcspassz is (62).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik