PL: a Villa 50 millióért vinné a fiatalabb Williams-fivért – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.14. 10:02
null
A Bilbao komoly profitot termelhet a Transfermarkton 30 millió euróra taksált Nico Williams eladásával (Fotó: Getty Images)
Az Athletic Bilbao jobbszélsője, Nico Williams az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Aston Villa fő célpontja a nyári átigazolási időszakban – írja a Marca.

A 20 esztendős labdarúgó szerződése 2024-ben jár le a baszk együttesnél, s egyelőre nem adta jelét annak, hogy meghosszabbítja azt. Az Unai Emery által irányított – s az európai kupaszereplést kiharcoló – birminghami csapat már télen is megpróbálkozott Williams becserkészésével, de a spanyol válogatottal a katari vb-t is megjáró szélső nem akart idény közben dönteni a jövőjéről.

Az Aston Villa évi hétmillió eurós fizetéssel csábítja a 36 bajnoki meccsen hat gólt szerző és öt gólpasszt adó játékost, és ez olyan pénzügyi előnyt jelent, amellyel az Athletic nem képes versenyezni. Williams kivásárlási ára 50 millió euró, s Emeryék hajlandóak ennek az összegnek a kifizetésére. Az Európa-liga-specialistaként ismert baszk edző már csak azért is ragaszkodik Williams megszerzéséhez, mert a Real Madridtól távozó Marco Asensio várhatóan nem az Aston Villa, hanem a Paris Saint-Germain ajánlatát fogadja el.

Amennyiben Williams nem hosszabbít, s az Aston Villa kivásárolja őt, úgy az Athletic egy átigazolási időszak alatt a második kulcsemberét is elveszítené – mint ismert, az FC Barcelona által megkörnyékezett Inigo Martínez bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg lejáró szerződését a piros-fehér együttesnél.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik