MU: Sir Jim Ratcliffe is ajánlatott tett a klubért – hivatalos

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.18. 07:40
null
Sir Jim Ratcliffe száll harcba a katariakkal a Man. Unitedért (Fotó: Getty Images)
Sir Jim Ratcliffe, az Egyesült Királyság egyik leggazdagabb embere is megtette ajánlatát a Manchester Unitedért – írta a The Telegraph, majd jött a hivatalos megerősítés isvaz Ineos részéről.

 

FISSÍTÉS: megérkezett a hivatalos bejelentés Sir Jim Ratcliffe és az Ineos részéről: „Megerősítjük, hogy Sir Jim Ratcliffe és az INEOS ajánlatott tett a Manchester United többségi tulajdonjogáért. Hosszú távú gondozói lennénk a a klubnak a szurkolók és a szélesebb tömegek képviseletében. Ambíciózusak és versenyképesek vagyunk, és az a célunk, hogy befektetéseink nyomán a Manchester United újra a világ első számú csapata legyen. (...) Egy modern, progresszív, szurkoló-központú tulajdonosi modellt szerenénk meghonosítani a klubnál. Azt szeretnénk, hogyha a klub identitása ismét a saját történelmére és az észak-nyugat angliai gyökereire épülne. Vissza akarjuk tenni Manchestert a Manchester Unitedbe és meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját” – áll az angol vegyipari mágnás közleményében.


EREDETI HÍR

Nem sokkal azután, hogy a katari Dzsasszim bin Hamad al-Tani sejk bejelentette, hogy kész megvásárolni a patinás klubot, Sir Jim Ratcliffe, a magát az MU szurkolójának tartó milliárdos is megtette ajánlatát saját vállalatán, az Ineoson keresztül. A 70 éves üzletember azzal a szlogennel hirdette meg ajánlatát, hogy helyi születésűként „visszatenné Manchestert a Manchester Unitedbe”. A The Telegraph információi szerint az egyébként is sok sportbeli érdekeltséggel rendelkező Ratcliffe élete végéig irányítaná a klubot, amelynek az 1999-es BL-győzelmét a helyszínen szurkolta végig.

Az említett forrás hozzáteszi, hogy az angol vegyipari mágnás a Goldman Sachs és a JP Morgan Chase bankokkal együtt dolgozta ki az ajánlatát, melyet a két bank – a Manchester United létező, 659 millió fontos adósságait rendezendő – komoly kölcsönökkel támogatna.

A tekintélyes angol napilap emellett megjegyzi, hogy Ratcliffe a tavalyi év során még a Chelsea-t próbálta megvásárolni. A londoni egyesület iránt érdeklődő üzletember először visszakozott az üzlettől a magas vételárra hivatkozva, majd az utolsó pillanatba előállt egy, a végső győztes Todd Boehly ajánlatával megegyező javaslattal, de végül az amerikai üzletember lett a befutó.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik