Chelsea: Fabrizio Romano szerint megvan Rüdiger új csapata

Vágólapra másolva!
2022.04.25. 08:53
null
Rüdiger két hete még vendégként lépett pályára Madridban, hamarosan viszont a Real játékosa lehet (Fotó: AFP)
Megszületett a szóbeli egyezség Antonio Rüdiger és a Real Madrid között – jelentette Fabrizio Romano. Az átigazolási ügyekre specializálódó olasz szakíró szerint hosszú távú megállapodást írhatnak alá a felek. A Chelsea menedzsere, Thomas Tuchel vasárnap jelentette be, hogy a londoni csapatot sújtó szankciók miatt jelen körülmények között nem tudnak hosszabbítani a német bekkel, aki így öt év után távozik.

A 29 éves hátvéd szerződése az idény végén lejár, Thomas Tuchel vezetőedző pedig vasárnap megerősítette, hogy a játékos távozik a klubtól.

„Antonio tájékoztatott a döntéséről. Csalódott vagyok, hiányozni fog” – közölte az MTI által idézett német szakember.

A Chelsea a tulajdonosán, Roman Abramovicson keresztül érintett az orosz–ukrán háború miatt az orosz üzletembereket sújtó szankciókban. Bár a brit kormány több enyhítést is adott a csapatnak az eredeti szankciós csomaghoz képest, amíg le nem zárul a londoniak kényszereladása, addig nem igazolhatnak új játékost, és a lejáró szerződésű jelenlegi futballistákkal sem köthetnek új szerződést. A korábbi sajtóhírek szerint emiatt akadtak meg a február közepén még ígéretesnek titulált szerződéshosszabbítási tárgyalások Rüdiger és a klubvezetők között.

A német bekket korábban hazája rekordbajnokával, a Bayern Münchennel, valamint a Real Madrid nagy riválisával, a Barcelonával is összeboronálta a nemzetközi sajtó, az azonban egy ideje egyértelműnek tűnt, hogy ha Rüdiger valóban elhagyja Angliát, akkor a királyi gárda lehet a befutó.

Romano a szerződés részleteiről egyelőre nem sok mindent írt, csupán azt, hogy a tervek szerint hosszú távú megállapodást írnak alá a felek. A The Athletic korábbi információi arról szóltak, négyéves kontraktus születhet.

Az 50-szeres válogatott Rüdiger 2017-ben a Romától szerződött Angliába, a Chelsea-vel 2018-ban FA-kupát, 2019-ben Európa-ligát, tavaly pedig a BL mellett európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert.

A Chelsea anno 35 millió eurót fizetett ki érte az olaszoknak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik