FFT: Abban a Poolban csak szupersztárok voltak, hat hónapig meg sem mertem szólalni az öltözőben – Ian Rush

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2022.01.05. 12:42
A FourFourTwo magazin Kérdezd meg pacekba! rovatában Ian Rush válaszolt az olvasók kérdéseire. Utálta Dalglisht? Miért nem játszott a Manchester Unitedben? Melyik bajusz volt a legjobb a '80-as években? Játszhatott volna Linekerrel? Ezekre a kérdésekre is válaszol a Liverpool legendája.
Ízelítő a nagyinterjúból:Graeme Souness, Alan Hansen, Kenny Dalglish: legendák voltak, amikor a csapathoz érkezett, de nem voltak elsőre kicsit utálatosak?
Jonathan Potter, Anfield
Folyamatosan cikiztek! Besétáltam, és Alan Hansen valamint Ray Clemence közt kaptam helyet. Ezek mind szupersztárok voltak, hat hónapig meg sem szólaltam. Minél kevesebbet beszéltem, annál többet cukkoltak, és hát igen, ez nem igazán volt ínyemre. Kenny volt a legrosszabb, igencsak utáltam. Csak akkor értette meg, hogy mit éreztem, amikor tavaly elolvasta a könyvem. Az öltöző kemény hely, ahol vagy úszol, vagy elsüllyedsz. Ilyen volt a liverpooli módi. Egy nap David Johnson kezdett zaklatni, de én visszavágtam. Ray Clemence megszólalt:Te jó ég, beszél!” És ezzel benn is voltam a csapatban.

Hogyan tudott fitt maradni annyi ivás közepette a nyolcvanas években?
Marc Milmo, Bucks
Az ivás kultúrája nagyon fontos volt a sikereink szempontjából, mert mindig együtt csináltuk. Néhányan tényleg eláztak, de másnap közös erővel edzettünk. Ha késtél, a játékosok, és nem a vezetők frocliztak. Ha hajnali ötig is ittál, tízre beértél, és végezted a futógyakorlatokat. Egy átivott éjszaka után sohasem kaptunk labdát, állandóan futnunk kellett. Sokan hánytak is, de aztán mehettünk haza aludni.

Ki volt a top iszákos a nyolcvanas évek Liverpooljában és Unitedjában?
Mark Riches, Twitter
Terry McDermott és Bryan Robson! De Bryan és Terry az edzésen is az élen jártak, bármilyen durva volt is az este.

A brit futballtörténelem legnagyobb csatárpárosának volt az egyik tagja. Nem gondolja, hogy a rotációnak és a magányos csatároknak köszönhetően a „csatárpáros” fogalma kihal a mai futballból?

Ben, Facebook
Az olyan játékosoknak, mint Torres vagy Drogba, úgy tűnik, nincs szükségük senkire elöl, inkább a középpályát pakolják tele. Ez nem tesz túl jót a játéknak. A csapatok rotálják is futballistákaikat: én ezt biztosan nagyon utáltam volna. Olaszországban történt, hogy egy meccsen egy óra leforgása alatt négy gólt lőttem, és lecseréltek. Az öltözőben őrjöngtem, és azt a választ kaptam, hogy pihentetnek. Pihentetnek? Ilyet azelőtt még sosem hallottam.

A teljes interjú elolvasható a FourFourTwo.hu-n,IDE KATTINTVA!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik