PL: először szünetelt a játék a ramadán miatt

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.04.27. 13:23
null
Wesley Fofana a 34. percben szakíthatta meg böjtjét (Forrás: AFP)
Mint ismert, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 33. fordulójának hétfői mérkőzésén a Leicester City hazai pályán 2–1-re nyert a Crystal Palace ellen. A meccs egyik érdekessége, hogy ez lehetett az első alkalom, amikor megállt a játék annak érdekében, hogy a ramadán miatt böjtöt tartó muszlim játékosok frissítőt vehessenek magukhoz – számolt be a SkySports riportere, Rob Dorsett.

 

 

 

A Leicesterben szereplő francia, Wesley Fofana és a Crystal Palace szenegáli játékosa, Cheikhou Kouyaté is muszlim vallású. Az idén április 12-én kezdődő ramadán az iszlám holdnaptár 9. hónapja, amely alatt a muszlimok napkeltétől napnyugtáig böjtölnek. Így a két játékos nem ehetett, illetve nem ihatott a tegnapi, helyi idő szerint 20 órakor kezdődő mérkőzés előtt. Ezért a naplementét követően, a 34. percben – a Premier League történetében először – rövid időre megállt a játék, melynek során a böjtölő játékosok feltöltődhettek.

A kommentszekciók alapján a szurkolók rendkívül büszkék játékosaikra, akik így is vállalták a játékot, mindamellett, hogy rendkívüli odaadást mutatnak az iszlám valláshoz.

 


 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik