MU: csodálatos gesztus – Mourinho 6 milliós órát ajánlott fel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.01. 14:04
José Mourinho, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United menedzsere emberi oldaláról tett tanúbizonyságot egy rendezvényen.

A Manchester United játékosai hétfő este az UNICEF jótékonysági gáláján vettek részt. A vacsorán a jelenlévők árverésre bocsáthatták személyes tárgyaikat, hogy ezzel is növeljék a licitet és az estéből származó bevételt.

José Mourinho eredetileg egy aláírt kapucnis felsőt s azt a sálat (a tréner ezt szintén aláírta) bocsátotta volna áruba, amelyet az MU-hoz való szerződéskötés után a magasba emelt, ám az utolsó pillanatban rögtönzött egyet: lehúzta csuklójáról 18 ezer fontos (6.2 millió forint) Hublot Big Bang Unico Bi-Retrograde Chrono Titanium Ceramic elnevezésű karóráját, és gyorsan „bedobta azt is a közösbe”.

Csak a szakember által felajánlott kegytárgyakból összesen több mint 30 ezer font (10 millió forint) jött össze a licitek során.

Mourinho elárulta, gyűjti az órákat, s hogyha megnyer egy trófeát, akkor azt az órát, amelyet épp visel, soha többé nem veszi fel, elrakja emlékbe.

„Amikor sikerrel zárok egy szezont, azt nálam egy újabb karóra képviseli. Összesen 21 van. Míg mások a mezeket gyűjtik, én ezt teszem az órákkal.”

Az est egyértelműen sikerrel zárult, a Manchester United futballistái összesen 230 ezer fontot (79 milló forint) gyűjtöttek a rászoruló thaiföldi gyerekek számára.

José Mourinho 6 millió forintos óráját ajánlotta fel (Fotó: dailymail.co.uk)
José Mourinho 6 millió forintos óráját ajánlotta fel (Fotó: dailymail.co.uk)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik