PL: hatalmas üzletet kötött a Chelsea, de így is az MU az élen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.18. 11:39
null
A Chelsea utolsó hazai meze az Adidastól, a 2016–2017-es szezonra (Fotó: Chelsea)
Angol sajtóértesülések szerint a Premier League-ben szereplő Chelsea egy évente 60 millió fontos szerződést írt alá a klub új mezgyártójával, a Nike-val. A londoniak így dupla annyit kapnak az amerikai cégtől ahhoz az összeghez képest, amelyet jelenleg az Adidas utal át. A német vállalat már csak a következő szezonban készíti a Chelsea dresszét, onnantól kezdve lép életbe a Nike-val kötött megaüzlet.

 

A Chelsea korábban tíz évre szóló szerződést kötött az Adidasszal, de a megállapodás hat esztendővel annak lejárta előtt véget is ér. Kompenzációként 40 millió fontot fizet a klub.

Egy évre 60 millió font rengeteg pénz, ennél csak egyetlen klub kap többet a mezgyártójától a világon. A Manchester United bankszámlájára évi 75 millió font érkezik az Adidastól.

A Chelsea Nike-val kötött üzlete a duplája annak az összegnek, amelyben például az Arsenal részesül a Pumától és háromszor több, mint amennyit a Manchester City kap a Nike-tól.

A Chelsea egyelőre nem erősítette meg az értesüléseket, de a Telegraph azt írja, hogy a szokásoknak megfelelően ez az üzlet is tíz évre köttetett, így összesen 600 millió fontot jelent a „kékeknek”. Ha ehhez hozzávesszük a mezszponzortól kapott évi 30 millió fontot, akkor nem nagyon kell aggódnia a pénzügyi fair play szabályainak megszegése miatt Roman Abramovics klubtulajdonosnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik