Arsenal: lehet, hogy négy hónapot kell kihagynia Cazorlának

Vágólapra másolva!
2015.12.07. 12:07
Santi Cazorla, az Arsenal spanyol labdarúgójának térdét pénteken megműtötték – legalább három hónapig nem léphet pályára.

Cazorla a Norwich elleni Premier League-mérkőzés második félidejének elején sérült meg, de pályán maradt. A találkozó utáni vizsgálatok kiderítették, hogy térdszalagszakadást szenvedett a futballista, akit meg kellett műteni.

„Az operáció már megtörtént, Cazorla nem hagyja ki az egész szezont, de legalább három, talán négy hónapig nem léphet pályára – mondta Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere.

„Cazorla olyan gyorsan vissza szeretne térni, amilyen gyorsan csak lehetséges – tette hozzá Wenger. Az orvos azt mondta, hogy egyértelmű az eset, ez egy szakadás a külső térdszalagban, Cazorla pedig rögtön döntést hozott, azt válaszolta, rendben, műtsenek meg azonnal.”

Cazorlán kívül Francis Coquelin is térdsérüléssel bajlódik, valamint Mikel Arteta sem egészséges az Arsenalban, ezért Arsene Wengernek korlátozottak a lehetőségei a védekező középpályások kiválasztásában. A keretből csak Mathieu Flamini egészséges azok közül, akiket ezen a poszton alkalmazott mostanában a francia szakember, illetve a sérüléséből nemrég felépülő Aaron Ramsey is tud ezen a poszton futballozni – a hétvégén a Sunderland ellen meg is tette ezt. Emellett Wenger korábban megemlítette, hogy az eredetileg védő Calum Chambers is bevethető lesz a védelem előtti pozícióban.

Az Arsenal az Olympiakosz ellen idegenben játszik szerdán a Bajnokok Ligája F-csoportjában, ahol az „ágyúsoknak" a továbbjutáshoz legalább két góllal kell nyerniük, de az is elég lehet, ha egy góllal, 3–2-re, illetve ennél több szerzett találattal diadalmaskodnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik