PL: minden bajnoki előtt lejátsszák a francia himnuszt

Vágólapra másolva!
2015.11.19. 17:33
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 13. fordulójában minden mérkőzés előtt lejátsszák a francia himnuszt, így tisztelegve a múlt heti párizsi terrortámadás 129 áldozata előtt.

Kedden, a Wembley-ben megrendezett Anglia–Franciaország felkészülési találkozó előtt már megható gesztust tett az angol közönség, hiszen a játékosok mellett a szurkolók is bekapcsolódtak a francia himnusz (La Marseillaise) éneklésébe.Kedden, a Wembley-ben megrendezett Anglia–Franciaország felkészülési találkozó előtt már megható gesztust tett az angol közönség, hiszen a játékosok mellett a szurkolók is bekapcsolódtak a francia himnusz (La Marseillaise) éneklésébe.

Ezt követően a Premier League-ben is megemlékeznek a párizsi terrortámadás áldozatairól, melyet a bajnokság ügyvezető igazgatója, Richard Scudamore jelentett be.

„Tekintettel arra, hogy milyen hosszú ideje áll fenn a kapcsolat a Premier League és Franciaország között, a szolidaritás és az emlékezés jegyében lejátsszuk a francia himnuszt a találkozók kezdete előtt” – mondta a liga vezetője.

Az angol élvonalbeli csapatokban jelenleg 72 francia játékos szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik