PL: másfél milliárdot keresett kevesebb mint 90 perc játékkal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.15. 20:26
Nem a leggyorsabb, nem a legtechnikásabb, nem a legügyesebb, mégis egyértelműnek tűnik, Emmanuel Adebayor az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) leglazább csatára. A togói összehozta azt, amiről sokan csak álmodoznak: izzadtság nélkül meggazdagodott.

AS Monaco, Arsenal, Manchester City, Real Madrid, Tottenham – ha csak a klubokat soroljuk, nehéz lenne kitalálni, melyik világklasszisra gondolunk, ha azonban leírjuk Adebayor nevét, máris tudjuk, barokkos túlzás a „klasszis” szó használata.Adebayor nevét, máris tudjuk, barokkos túlzás a „klasszis” szó használata.

A togóinak bejött az élet (Fotó: dailymail.co.uk)
A togóinak bejött az élet (Fotó: dailymail.co.uk)

A 31 esztendős, hórihorgas csatár most a Tottenhamnél futballozik. Futballozik? Ne túlozzunk, inkább pénzt gyűjt.

A togói 2014 októbere óta összesen nem töltött 90 percet a pályán, néha sérülés, többnyire azonban a formája miatt nem került be a Spurs meccskeretébe.

Adebayor azonban nem izgul. Nincs is miért, hiszen a 2016 nyaráig szóló szerződésében foglaltaknak megfelelően heti 170 ezer fontot keres – viszonyításképp, a liga legjobban kereső futballistája, Wayne Rooney 300 ezer fontot rak zsebre hetente.

Adebayor Rolls-Royce-szal jár edzésre (Fotó: Twitter)
Adebayor Rolls-Royce-szal jár edzésre (Fotó: Twitter)

A Daily Mailnél ki is számolták gyorsan, mennyi az annyi: Adebayor 2014 októbere óta 3.4 millió fontot keresett, amely átszámolva megközelíti a másfél milliárd forintot – mindezt összesen 65 perc játékkal.

Adebayor pontosan tudja milyen jó dolga van, esze ágában sincs távozni. Az angolok állítják, a csapattársainak azt mondta, ha a Real Madrid, esetleg a Chelsea tesz érte ajánlatot, akkor azért elgondolkodik a váltáson…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik