PL: a legkönnyebb amögé bújni, hogy a légiósok foglalják a helyet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.21. 10:03
A BBC Sport harminckilencszeres walesi válogatott szakírója, Robbie Savage amondó: a brit futballistáknak a legkönnyebb kifogás azt mondani, hogy a Premier League-et elözönlő légiósok foglalják előlük a helyet.

„A legkönnyebb dolog egy angol vagy brit játékosnak azt állítani, hogy azért nem férnek be egy Premier League-klubba, mert azok a hazaiak helyett külföldi játékosokat vesznek. Ez kész kifogás. Mondhatjuk azt, hogy középszerű légiósok foglalják el a mieink helyét a ligában, ám ne feledjük: ha valaki igazán jó, akkor be fog törni a bajnokságba” – írta blogján Savage.

Savage a saját példáját hozza fel: a wrexhami születésű „keményfiú” a Manchester United akadémiáján nevelkedett, a híres Class of '92-val együtt, David Beckham, Ryan Giggs, Gary Neville, Paul Scholes és Nicky Butt társaságában – hogy aztán Sir Alex Ferguson úgy döntsön, a fentiekkel ellentétben nem elég jó a klub számára. Savage a negyedosztályú Crewe Alexandra csapatában építette fel újra a karrierjét, és 1997-ben, miután a másodosztályig segítette a Crewe-t, meg is vásárolta a Premier League-ben játszó Leicester City.

„Kicsit más volt Ryan Giggs mellett futballozni és nyerni hétről hétre, aztán pedig a negyedosztályban játszani hatalmas palik ellen, akik a megélhetésükért küzdöttek. Ahhoz voltam szokva, hogy a saját korosztályom ellen játsszak, és hirtelen olyan közegbe kerültem, amelyben fizikailag kicsi és gyenge voltam. Épp ezért értem, miért hagyják abba sokan a futballt a fiatalok közül, miután elengedik őket a nagy klubok. Bennem ott volt valami, ami arra késztetett, hogy összeszorítsam a fogam, és visszaküzdjem magam. A fiataloknak el kell fogadniuk, ha a Premier League-ben szereplő klubjuk azt mondja rájuk, nem elég jók, és ismét fel kell építeniük alulról a pályafutásukat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik