Anglia: 8 nap után ment a tréner, de hol van ez a 10 perces rekordtól?!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.07. 14:11
null
„Mindenki nyugodjon le, nyolc nap után távozom!” (Fotó: Action Images)
Mindössze nyolc nap után lemondott az angol második ligás, a magyar válogatott Tőzsér Dánielt is alkalmazó Watford labdarúgócsapatának menedzsere, a skót Billy McKinlay. Utódja a szerb Szlavisa Jokanovics.

A szezont még Beppe Sanninóval kezdte a Watford, szeptemberben őt Óscar García váltotta, majd – miután a spanyol menedzser egészségügyi okok miatt távozott – érkezett Billy McKinlay. McKinlay két mérkőzés és nyolc nap után vette is a kalapját.

A hatvannégyszeres jugoszláv válogatott Jokanovics a Partizannal edzőként szerb bajnok és kupagyőztes. A belgrádi nagycsapat után a thaiföldi Muangthong United, a bolgár Levszki Szófia, illetve a spanyol Hércules gárdáját irányította.

A Watford 2014–2015-ös edzőváltási szériája a futballvilág leghírhedtebb edzőtemetőjének tekinthető Palermóhoz is méltó lenne, McKinlay nyolcnapos regnálása viszont még csak rekordközelben sincs Angliában.

1962-ben Jack Crompton hét napig húzta a Lutonnál, csakúgy, mint 1996-ban Kevin Cullis a Swansea-nél. 1984-ben Dave Bassett átvette a Crystal Palace irányítását, majd négy nap után úgy döntött, visszautasítja a szerződésajánlatot, és távozott. 1959-ben Bill Lambton három napig volt a Scunthorpe edzője, de a megdönthetetlen rekord Leroy Rosenioré.

Az egykori Fulham-, West Ham- és QPR-játékos Rosenior 2007-ben, egy korábbi négyéves edzősködést követően másodszor is leült (volna) a Torquay United kispadjára. Rosenior épp bemutatkozó sajtótájékoztatóját tartotta, de közben a klubot felvásárolta az új tulajdonos, Cris Boyce, aki mással képzelte el a jövőt. Rosenior edzősködése tíz percig tartott.

„A tulajdonos azt mondta, nem akarja eladni a klubot a közeljövőben, így aztán igent mondtam neki. Beültem a sajtótájékoztatóra, aztán tíz percen belül hívatott, és tudatta, eladta mégis a klubot. Megmondta, hogy az új tulajdonos a saját embereit hozza. Arra azért nem gondoltam, hogy tíz percig fog tartani az edzőségem!” – mesélte menesztésének történetét Rosenior.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik