PL: Mourinho szerint a Cityt nem érdekli a pénzügyi fair play

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.11. 10:48
null
Mourinho matekozott: osztott és szorzott, összeadott és kivont (Fotó: Reuters)
José Mourinho, az angol élvonalbeli Chelsea menedzsere rögvest reagált Manuel Pellegrini, a rivális Manchester City trénerének nyilatkozatára, miszerint a Chelsea költi a legtöbb pénzt az angol klubok közül.



„Matát harminchétmillió fontért, De Bruyne-t tizennyolcért adtuk el. Ez ötvenötmillió. Maticsot huszonegymillióért, Szalaht tizenegyért hoztuk a télen. Plusz huszonhárommillió az egyenlegünk” – idézi a BBC Mourinhót, akinek számításai valóban pontosak, ám elfelejtette megemlíteni a 15 millió euróért vásárolt, de a tavaszt még kölcsönben a Saint-Étienne-nél töltő Kurt Zoumát.

„Mi a következő évtized csapatát építjük, a Citynek pedig olyan csapata van, ami most tud nyerni. Sok tapasztalt, fejlődőképes, erős játékossal rendelkezik, de nem foglalkozik az UEFA pénzügyi fair playjel. Nem kell számológép, hogy kiszámoljuk, nyáron csak költött a City” – tette hozzá a portugál szakember, aki korábbi nyilatkozatában a Manchester Cityt jelölte meg a bajnoki cím egyértelmű esélyesének, saját csapatát pedig még fiatal csikónak titulálta.

Pellegrini ez utóbbi kijelentésre reagált korábban: „Lehet, hogy a Chelsea még csak csikócsapat, de roppant gazdag. Az elmúlt tíz évben ez a csapat költötte a legtöbb pénzt, s ez ebben az évben sem volt másképp.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik