Sunderland: Ne panaszkodj, nem bányában dolgozol - Di Canio

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.20. 13:34
null
Di Canio minden nap edzést vezényel (Fotó: Action Images)
Paolo Di Canio, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Sunderland olasz menedzsere csapata legutóbbi sajtótájékoztatón beszélt új módszereiről, köztük a hétnapos edzésprogramjáról is.

„Amikor veszítünk, sok szomorú arcot látok, szóval miért ne dolgoznánk többet, nyernénk és mosolyogna mindenki? A Premier League-ben sokakban megmaradt a mai napig, hogy a hét közben pihenni is kell. Ugyanez volt a West Hamnél is. Szabadnap vasárnapra, szabadnap szerdára. Én soha nem hiányoztam egy napot sem, folyamatosan edzettem" – mondta az olasz menedzser.

Di Canio április elsején vette át a kiesés elől menekülő Sunderland vezetését, és az ősi rivális Newcastle elleni 3–0-s győzelemmel, valamint egyedi módszereivel máris megkedveltette magát a szurkolókkal.

„Az agyamra megy, amikor valaki a szerdai edzések miatt panaszkodik. Azért nem a bányában dolgoznak ezek a játékosok, naponta nagyjából egy-két órát kell összesen dolgozniuk a pályán. A sportorvosok azt mondják, hogy kell egy szabadnap az edzések közt, mert különben hatalmas nyomás helyeződik a futballistákra. De mégis milyen nyomás? Ezek a plusz napok egyszerűen csak több lehetőséget adnak, hogy javítsuk a hibákat, ezért nem akarok többet hallani arról, hogy valaki azért fáradt vasárnap, mert szerdán edzésre kellett mennie" – tette hozzá Di Canio.

A Sunderland legközelebb szombaton 16 órakor az Everton ellen lép pályára. Di Canio csapata jelenleg a tizenötödik helyen található a bajnokságban, három ponttal megelőzve a kieső helyen álló Wigant.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik