Premier League: Di Canio a Sunderland új menedzsere

Vágólapra másolva!
2013.04.01. 07:59
A botrányairól híres Paolo Di Caniót nevezték ki a Sunderland menedzserének. Az észak-angliai labdarúgóklub szombaton a Manchester Unitedtól hazai pályán elszenvedett 1–0-s vereség után egy ponttal maradt csak a kiesőzóna felett, így menesztették Martin O’Neillt, akinek a helyére érkezett a 44 éves olasz szakember.

Di Canio legutóbb a Swindon Townt irányította, de miután a negyedosztályból a harmadik vonalba juttattat a csapatot, februárban lemondott posztjáról.

„Paolo nagyon elszánt, nagy vehemenciával veti bele magát a munkába. Hét mérkőzésünk van hátra a bajnokságból, ezalatt ki kell harcolnunk a bentmaradást. Ennek az esélye jelentősen nőtt Paolo érkezésével" – mondta Ellis Short klubelnök, aki kisebb forradalmat indított a székházon belül.

A fasiszta szemléletét 2005-ben nyilvánosan vállaló („Fasiszta vagyok, nem rasszista” – mondta akkor) Di Canio kinevezése után lemondott az alelnöki tisztségéről David Milliband korábbi brit külügyi államtitkár. „Az új menedzser nyíltan vállalt politikai nézeteire tekintettel az a legjobb, ha távozom" – mondta a leköszönő vezető, aki eddig igazgatóként is segítette a klubot.

Di Canio 2008-an hagyott fel a játékkal, amelyet 1996-tól a brit szigeten űzött, előbb a Celtic, majd a Sheffield Wednesday, a West Ham és a Charlton futballistájaként, mielőtt hazaigazolt a Lazióhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik